On olemassa tiettyjä väitteitä poikien äitiydestä. Jokainen usean pojan äiti on kuullut ne samat virret ja saanut osakseen samat pelottelut siitä, miten elämä menee, jos kaikki perheen lapset ovat sattumoisin poikia. Poikien äitien keskusteluissakin hyvin samantyyppiset pelot toistuvat. Jokainen näistä peloista on yhtä tyhjän kanssa. Usean pojan äiti on ennemminkin onnekas!
Usean pojan äiti on kaikinpuolin onnekas
Väite: Pojat ovat paljon raskaampia hoitaa
Tämän olette kaikki kuulleet monta kertaa, eikö? Sen kuinka raskasta mahtaa olla äidillä, jolla on monta poikaa hoidettavanaan. No miten sen nyt ottaa? Vauhtia ja ääntä riittää, mutta muuten elo on aika helppoa. Eräskin opettaja paljasti, että yläaste ikäisistä lapsissa pojat ovat paljon helpompia kuin tytöt. Jopa 90% koulussa selvitettävistä ongelmista liittyy tyttöjen keskenäisiin suhteisiin. Joten jos poika vaatii pienenä äidiltä enemmän, niin myöhemmin saammekin nauttia elämän helppoudesta.
Väite: Poikien äiti ei voi ostella ihania hepeneitä
Aina kun joku useamman pojan äiti saa ensimmäisen tyttärensä, niin häntä onnitellaan siitä, että pääsee vihdoin ostelemaan mekkoja. Jos olet äiti, olet myös nainen ja voit aina ostaa hepeneitä itsellesi. Anna mennä! Jokaisella on varmasti myös lähipiirissä joku pieni tyttö jolle voi ostella niitä pienten tyttöjen vaatteita halutessaan. Sitäpaitsi tädiltä saadut vaatteet ovat tytöistä usein paljon kivempia, kuin äidin ostamat. Eikä pidä unohtaa, että useat pojatkin tykkäävät timanteista ja glitteristä ja jopa mekoista, jos heidän vain annetaan vapaasti niistä tykätä. Äkkiä se vaihe on jokatapauksessa ohitse, niin pojilla kuin tytöilläkin.
Väite: Poikien äiti jää yksin
Tämä on ehkä typerin väite kaikista. Miksi äiti jäisi yksin jos hänellä on omia poikia? Osallistumalla poikien elämään täysillä, innostumalla asioista joista pojat ovat innostuneita, tutustumalla poikienkin maailmaan, niin ei käy. Tehkää perheenä yhdessä mukavia asioita, niin et jää missään vaiheessa ulkopuolelle poikien touhuista.
Väite: Äidin vanhemmat ovat automaattisesti läheisempiä pariskunnan lapsille
Toivomme todella, että tätä väitettä ei kukaan sano ihan tosissaan, mutta valitettavasti moni poikien äiti tätä myöntää pelkäävänsä. Ei ole mitään merkitystä kumman vanhemmat ovat kyseessä, kun mietitään kummat isovanhemmat ovat lapsille läheisempiä. Läheisyyteen vaikuttaa niin kovin moni tekijä. Useimmiten pariskunta muuttaa asumaan miehen kotikaupunkiin, tällöin läheisen suhteen luominen lapsenlapsiin on meille poikien äideille helpompaa.
Väite: Äidillä ei ole pojan kanssa mitään yhteistä
Voi kuinka paljon voikaan olla äidillä yhteistä oman pojan kanssa. Harrastukset ja mielenkiinnonkohteet voivat täsmätä täydellisesti. Äidin ja pojan luonteesta on kiinni kuinka paljon muita yhdistäviä tekijöitä löytyy. Hauskana lisänä poikien kanssa ne pitkät keskustelut tytöistä, aivan loistavia! Sellainen yhdistää äitejä ja poikia sanoinkuvaamattoman paljon. Voit olla pojallesi tyttöyden asiantuntija.
Väite: Äidiltä puuttuu jotain jos ei ole omaa tytärtä
Vaikka äiti olisi toivonutkin kovasti tyttöä, hän voi olla täydellisen onnellinen elämäänsä poikien kanssa. Ei hetkellinen tytönkaipuu tarkoita sitä, että siinä olotilassa roikuttaisiin koko loppuelämä. Tämän voit valita ihan itse. Voit myös matkanvarrella oivaltaa, että kävikin kovin onnekkaasti. On myös paljon äitejä, jotka eivät ole koskaan edes toivoneet tyttöä tai äitejä joille on ihan sama, mitä laatua sieltä putkahtaa. Äiti on onnellinen, kun äiti on onnellinen, siihen ei lasten sukupuolet liity millään muotoa.
Väite: Pojat eivät muista äitiään enää aikuisena
Eräs nainen kertoi työskennellessään vanhainkodissa pistäneensä merkille, että aikuiset pojat kävivät vanhoja äitejään katsomassa joka päivä. Hieroivat äitejensä jalkoja, toivat kukkia ja silittivät hiuksia. Pojat eivät koskaan unohda omaa äitiään. Joten tätä väitettä meidän poikien äitien ei tarvitse kohdallemme pelätä.
Väite: Elämä poikien äitinä on yhtä kuraa ja sotkua
Elämä poikien äitinä VOI todella olla yhtä kuraa ja sotkua, mutta jännintä on, että sekin puoli siitä on hauskaa. Elämä poikien äitinä on myös paljon muuta, se on halauksia ja pusuja, se on jännittäviä tarinoita ja uudenlaisia leikkejä. Se on aarteita taskunpohjalla, kiviä kengissä ja saippuakuplia taivaalla. Pojat ovat juuri niin siistejä ja hyväkäytöksisiä kuin millaiseksi me äidit (ja isät) heidät opetamme. Pojat voivat olla ihan mitä vain ja paljon muutakin.
Tuleeko mieleesi muita typeriä väittämiä poikien äitiydestä? Kumotaan yhdessä nekin!
-Poikien Äidit toimitus-
En tiedä. Jotenkin kuulostaa nämä taas siltä, että poikien äidit todella olisivat tahtoneet tytön… kasvattavat pojilleen ”tyttötukan”, pakottavat tasa-arvon ja sukupuolineutraalin kasvatuksen nimissä pojat pukeutumaan mekkoihin ja leikkimään prinsessa-leikkejä. Ei sillä, voihan poika niin itsekin haluta, mutta ainakin minun lähipiirissäni se on lähes painostamista. Jotenkin minua ahdistaa tuo vertailu, että kummat ovat helpompia, tytöt vai pojat missäkin elämänvaiheessa. Jokainen ihminen kokee vaikeita ja helppoja asioita elämänsä aikana, se on sitä elämää. Miksei vaan voi rakastaa poikiaan ja tyttöjään omina itsenään?
Jos asut Suomessa, niin tiedät ettei täällä ole väliä onko isä tai äiti, tyttöjä tai poikia, aina ihmiset kommentoivat jotain hölmöä. En silti jaksa uskoa, että kaikki ainakaan ilkeyksissään niin tekee, vaan ihan vaan sen vuoksi et on jotain juteltavaa. Tärkeintä on se miten itse otat ne kommentit vastaan, loukkaannutko verisesti, jäätkö märehtimään vai annatko mennä toisesta korvasta ulos ja jatkat eteenpäin. ????
Hyviä esimerkkejä ja juurikin kumottavaksi tarkoitettuja! 🙂
http://westendmum.fi
Olen ennenkin kommentoinut, että minä ja poikani olemme tosi läheisiä ja tuntuu, että olemme jossain toisessa elämässä olleet parhaat ystävät. Toivon todella, että suhteemme jatkuu yhtä hyvänä myös aikuisena ja aion panostaa siihen 🙂
Meidän lapsille miehen vanhemmat ovat läheisempiä kuin minun vanhempani, koska miehen vanhemmat ovat olleet innokkaampia hoitamaan lapsia ja heillä on myös siihen enemmän aikaa.
Lisäksi mies on ollut pitkillä hoitovapailla, joten pojalle, jos hän lapsia haluaa ja saa, on kotoa malli siitä, että isä ottaa vuorollaan päävastuun lapsista. Uskon, että kun isät ovat kotona lasten kanssa enemmän niin myös isän ja äidin vanhempien roolit tasaantuu (esim. mun miehelle oli luontevaa pyytää kotona ollessaan hoitoapua omilta vanhemmiltaan).
Ja loppuun poliittisesti epäkorrekti huomautus: mun mielestä poikien leikit ja lelut on vaan niin parhaita 😀
Tutkimusaineisto on vuodelta 2012. ”Tutkimuksessa selvisi, että äidit kokevat oman äitinsä läheisemmäksi kuin lapsettomat parisuhteessa elävät naiset. Isät puolestaan kokevat puolisonsa vanhemmat läheisemmiksi kuin lapsettomat parisuhteessa elävät miehet. Sitä vastoin vanhemmuus ei lähentänyt miehiä omiin vanhempiinsa eikä naisia appivanhempiinsa.”
Läheisyydessä tarkoitetaan tässä tutkimuksessa emotionaalista läheisyyttä.
Toki tämän tasoisissa tutkimuksissa molempia, äitejä ja isiä, on edustava otos.