You are currently viewing Mansikkakakku kuuluu kesään, nappaa talteen resepti

Mansikkakakku kuuluu kesään, nappaa talteen resepti

Mansikkakakku onnistuu vaikka mökkikeittiössä ja tuoreet mansikat kruunavat maun.

AINEKSET:

    • 150 g voita tai leivontamargariinia
    • 3 kananmunaa
    • 4 dl vehnäjauhoja
    • 1,5 dl sokeria
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 2 tl vaniljasokeria
    • 1 prk (200 g) turkkilaista jogurttia
    • 200g tuoreita mansikoita

PINNALLE:

    • 1 tlk (2 dl) vispikermaa
    • 1 rs (180 g) vanilja tuorejuustoa
    • 1-2 rkl sokeria
    • 250 g tuoreita mansikoita

LEIVO HERKULLINEN MANSIKKAKAKKU JUHLIIN TAI MÖKKIJUHANNUKSEEN. VALMISTUS:

  • Voitele irtopohjavuoan reunat (Ø 24 cm) ja vuoraa pohja leivinpaperilla.
  • Sulata rasva mikrossa tai kattilassa. Sekoita kananmunat kierrevatkaimella jäähtyneen rasvan joukkoon.
  • Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita jogurtti taikinaan.
  • Paloittele mansikat melko pieniksi paloiksi ja kääntele varovasti taikinan joukkoon.
  • Levitä taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa hieman keskitasoa alempana 35-40 minuuttia.
  • Anna kakun jäähtyä hieman ennen vuoan irrottamista.
  • Vaahdota kerma ja sekoita tuorejuusto ja sokeri joukkoon. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle. Koristele kakku mansikoilla. Nauti mansikkakakku sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljajäätelön kera.

Lue myös: Helppo äitienpäiväkakku

Poikien äidit toimitus –

Kommentit

  1. Janita

    Reseptistä puuttuu tuorejuuston määrä ja laatu. ?

    1. Sarianna

      Hei, kiitos viestistä. Mikä lie näppäilyvirhe sattunut. Nyt tilanne korjattu. Herkullisia hetkiä juhannusviikkoon! -Sarianna

Vastaa