Syksy on sadonkorjuun aikaa. Helppo ja nopea omenapiirakka valmistuu alle tunnissa ja itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta vaikka lettujen kera. Jos et siis vielä ole hyödyntänyt omia tai naapurista saatuja omenoita omassa keittiössäsi, nyt on sen aika. Poikien äidit toimitus koosti kaksi helposti toteutettavissa olevaa reseptiä.
HELPPO OMENAPIIRAKKA
AINEKSET:
1 kananmuna
1 ½ dl sokeria
1 prk (200 g) vaniljan makuista rahkaa
1 dl leivontamargariinia
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
PINNALLE:
2- 4 omenaa viipaleina + kanelia
OHJE:
Sekoita muna ja sokeri keskenään puuhaarukalla. Lisää rahka, sulatettu
margariini ja yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi, ettei taikina sitkisty.
Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia ja tarjoile vaniljakastikkeen kera.
ITSE TEHTY OMENAHILLO
AINEKSET:
1 kg kuorittuja ja pieneksi paloiteltuja omenoita
1 dl vettä
(1/2–1 sitruunan mehu)
500 g Hillosokeria
MAUSTEEKSI JOKIN SEURAAVISTA:
2 kanelitankoa
1 vaniljatanko
pari tuoretta rosmariinin oksaa
1–2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
½–1 luomusitruunan raastettu kuori
OHJE:
Laita omenat, vesi ja valitsemasi mauste kattilaan. Keitä 5–10 minuuttia omenoiden kiinteydestä riippuen. Halutessasi sileää sosetta, soseuta pehmenneet omenat sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Anna kiehua kevyesti 5–10 minuuttia välillä sekoittaen. Poista maustetangot/-oksat. Kuori vaahto pinnalta ja kaada hillo kuumiin, puhtaisiin purkkeihin ja sulje hyvin. Säilytä viileässä.
– Poikien äidit toimitus –