You are currently viewing Limoncello spritz -täydellinen kesädrinkki

Limoncello spritz -täydellinen kesädrinkki

Onko sinulla etsinässä täydellinen kesädrinkki. Tässä se on: Limoncello spritz.

Oletko käynyt joskus Italiassa? Yksi erittäin mieleenpainuva paikka käydä on Napolinlahdella sijaitseva Caprin saari. Sinne kannattaa matkustaa.

Caprilla saa loistavaa pizzaa  (kuinkas muutenkaan, kun Napolinlahdella ollaan) ja äärimmäisen hyvää paikallista juomaa: Limoncello spritziä.

Limoncello spritz
Ensikosketukseni Limoncello spritz -juomaan Italiassa

Mistä Limoncello spritz on peräisin?

Limoncello spritzissä käytettävä likööri Limoncello on on Italialainen likööri, joka on kotoisin nimenomaan Amalfin rannikolta, ihan Caprin vierestä. Siellä kasvatetaan paljon sitruunaa ja Limoncelloa valmistetaan siellä.

Spritsit juomina ovat peräisin 1800-luvun Pohjois-Italiasta. Sotilaat pitivät viinejä hieman liian vahvoina, joten he kevensivät juomiaan vesiroiskeella. (Spritzillä)

Aperol sptitz on jo tosi suosittu ja tunnenttu drinkki, mutta minusta Limoncello spritz on vielä astetta parempaa.

Capri
Caprin saari

Miten Limoncello sprtiz tehdään?

Limoncello spritziin löytyy monta vähän erilaista ohjetta. Kysyimme Caprilla sen valmiastukseen ohjeita, kertoi tarjoilija, että siinä oli Limoncello likööriä, Proseccoa, sekä Pellegrino Limonata juomaa Italiasta. Kaikkia näitä kutakuinkin sama suhde.

Eri paikoissa Italiassa huomasimme, , että siinä oli aina vähän sävelletty tuota viimeistä ainesosaa. Välillä se oli lusikallinen sitruunasorbettia ja välillä soodavettä. Roomassa ei joissain ravintoloissa tunnettu koko drinkkiä.

Suomessa Limoncello spritzin ohjeissa on lähes aina soodavesi, mutta suosittelemme ehdottomasti kokeilemaan Pellegrino Limonata juomaa tai sirtuunasorbettia sen sijasta.

kesädrinkki

Limoncello spritz
 Limoncelloa.
limoncello spritz ohje
tällä triolla onnistut

Limoncello spritz

Ota iso viinilasi ja laita siihen reilusti jäitä

2/6 osaa limoncelloa (sitä voi opetella tekemään sitruunoista myös itse: Kodinkuvalehti)

3/6 proseccoa

1/6 soodaa, Pellegrino Limonata juomaa tai ruokalusikallinen sitruunasorbettia

koristele mansikalla, mintulla tai sitruunala

Suomalaisissa ohjeissa drinkki on usein miedompi ja soodan/limonata juoman tai sorbetin osuus on suurempi. Voit kokeilla sopivia mittasuhteita maistelemalla.

Ei kun nauttimaan kesästä!

-Poikien Äidit toimitus-

Vastaa