Sima ja munkit kuuluvat olennaisesti Vappuun. Ostatko leivonnaiset usein valmiina vai oletko innokas leipuri? Nappaa alta herkulliset reseptit Vappupöytään.
PIKAMUNKIT
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
2 1/2 dl maitoa
2 munaa
50 g voita tai margariinia sulatettuna
paistamiseen: öljyä
pinnalle: sokeria
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää maito, munat ja sula rasva.
Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
Nosta ruokalusikalla nokareita kuumaan öljyyn (180°C:seen).
Anna kypsyä kauniin ruskeiksi yhteensä noin viisi minuuttia. Munkeista tulee muodoltaan epätasaisia.
Nosta munkit reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle.
Sokeroi ne lämpiminä ja tarjoile jäähtyneinä.
Lue myös: Mansikkakakku kuuluu kesään, nappaa talteen resepti
CHURROT eli espanjalaiset munkkitangot
Pinnalle: n.1 dl sokeria ja 2 tl kanelia