• Pohjois-Italiassa viinimatkalla

    Joskus on kiva reissata ilman lapsiakin. Poikien Äidit testaa erilaisia lomakohteita ja tällä kertaa testissä oli aikuisten reissu Italiaan.

    Reissuun piti lähteä jo vuonna 2020, mutta sitten tuli korona ja matka piti perua. Silloin lennot oli varattu Bolognaan, jonka alueella olisikin ollut paljon viinitiloja.

    Italian viinitilat ovat onneksi levittäytyneet ympäri Italiaa ja kun löysimme Milanoon super edulliset lennot päätimmekin suunnata sinne suuntaan.

    Italian viinitilat Nera Vini

    Nera Vini

    Valtellinan viinit

    Tälle reissulle lähdettiin lento ja majoitus edellä. Kun nämä kaksi olivat selvää lähdimme selvittämään paikalliseen nähtävyys ja viinitila tarjontaan.

    Valtellina on tuottanut viiniä yli 2000 vuoden ajan, joten se sopi hyvin meidän viinimatkan kohteeksi. Majoituimme Ardennoon, pienessä Italialaisessa kylässä.

    Meidän majoitus löytyi Interhomen kautta

    Ostimme viinitilaan tutstumis paketin NERA VINI -tilalta ja se osoittautui nappi valinnaksi.

    Ensin pääsimme tutustumaan rypäleiden kasvatukseen korkeilla ja jyrkillä rinteillä, mukanamme alan asiantuntija. Sen jälkeen tutustumme viinin valmitukseen toisen asiantuntijan johdolla. Saimme paljon tietoa viinien valmistuksesta ja matkasta pulloihin asti.

    Molemmat kierrokset olivat ryhmällemme yksityisiä.

    Päivä huipentui viininmaisteluun, jossa saimme maistella neljää valitsemaamme viinimakua sekä paikallisia juustoja.

    Viinitilalla oli myös oma kauppa mistä seurueemme osti tuliaisviinejä kotiin.

    Viinitila Italiassa

    Viinitila Italiassa

    Syömistä ja juomista

    Meidän reissu oli kokonaisuudessaan oikein onnistunut. Alun autonvuokraus episodin jälkeen kaikki muu meni mainiosti. (Vinkki: Älä missään nimessä vuokraa autoa Ok Mobilitysta, siellä huijataan kuluttajaa oikein kunnolla)

    Majoituksemme näköala oli aivan ihana! Ardenno oli pieni ja söpö kylä, sieltä löytyi mahdollisuudet pitkiinkin patikointireitteihin, yllättän hyvin ravintoloita ja kauppoja.

    Kaupoissa viini ja juusto olivat todella edullisia, viinipullon sai parilla eurolla ja ison juustopalan kymmenillä senteillä.

    Ravintoloiden hintataso oli myös edullinen. Söimme viisi henkilöä mahat täyteen ja joimme yhdessä viinipullon vähän yli 50€ yhteishintaan.

    Erityismaininnat ruokapaikoista

    Ristorante Fracia

    Ristorantte Fracia sijaitsee todella upealla paikalla, korkealla rinteellä kauniilla elokuvamaisella tunnelmalla. Siellä on mahdollisuus ruokailla ulkona upeissa maisemissa köynnösten ja valojen alla tai sisällä romanttisessa kivitalossa.

    Edullinen hintataso ja laadukas menu. Hyvät viinit, tietysti 🙂

    Ristorante Fracia
    Ristorante Fracia

    Le Case dei Baff

    Adennosta löytyi suosittu tyylikäs ravontola Italialaisine menuineen, Le Case dei Baff. Siellä voit maistaa eksoottisempiakin ruokia, kuten aasia tai kania. Minä kasvisyöjänä tilasin ohrakeiton mikä yllätyksekseni sisälsikin lihaa. Keitto meni vaihtoon, joten kannattaa tarkistaa tilaamasi ruuan sisältö vielä tarjoilijalta erikseen. Ravintola on tunnelmallinen ja selvästi suosittu.

    Viiniksi saimme viinitilalta jo tutuksi tullutta NERAn viiniä.

    Le Case dei Baff
    Le Case dei Baff

    El Paso talamona

    Villinä korttina tarjoan jotain täysin erilaista kuin molemmat ravintolat yllä. Jos haluat kurkistaa Italialaisten arkeen, niin Morbegnosta löytyi hauska ravintola El Paso talamona jossa musiikki raikasi ja puheensorina täytti tilan. Vähän väliä jollekin kannettiin synttärikakkua ja koko ravintola lauloi mukana. Pienet lapset valvoivat pitkälle iltaan syöden hyvin sukulaistensa seurassa. Pizzat olivat taivaallisia!

    Viiniä emme täällä maistaneet, mutta olut ja sangria maistuivat hyvälle.

    Sattuneesta syystä hyviä kuvia tästä ravintolasta ei ole nyt jakaa 🙂 olut ja sangria todella maistuivat hyvälle!

    Ihana reissu.

    -Poikien Äidit toimitus-

    Vastaa