You are currently viewing Anna lahjaksi itse tehtyä – fudgen perusohje
Kuva: Lottie Griffiths

Anna lahjaksi itse tehtyä – fudgen perusohje

Itse tehdyt ruokalahjat ja erilaiset makeiset jäävät takuulla mieleen. Tiedätkö ne irtokarkkihyllyjen neliskanttiset kermakaramellit? On niitä ihan perinteisiä fudge-paloja ja sitten on niitä maustettuja. Furgea voi maustaa monille eri mauilla kuten suklaalla, valkosuklaalla, vaniljalla, irish coffeella, rusinoilla, rommilla, vadelmalla, banaanilla, lakritsilla, pähkinöillä, juustokakkumaulla tai maapähkinävoilla. Jos haluat lähteä helpoimmasta liikkeelle, tässä fudgen perusohje.

FUDGEA VOI HELPOSTI TEHDÄ ITSE

AINEKSET:
noin 50 palaa

200 g valkosuklaata
3 dl sokeria
3 dl kuohukermaa
1/2 dl vaaleaa siirappia
50 g voita
1 tl sormisuolaa (hiutalemaista, kiteistä, rapeaa suolaa)

VALMISTUSOHJE:

Rouhi valkosuklaa ja jätä viereen odottamaan.

Mittaa kattilaan sokeri, kerma, siirappi ja voi. Kuumenna hiljalleen sekoitellen, kunnes sokeri on sulanut tasaisesti seokseen. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä, kunnes seos on 116 asteista, vältä sekoittamista.

Nosta kattila liedeltä. Lisää joukkoon valkosuklaa ja vatkaa muutaman min, kunnes seos jäähtyy hiukan ja kuohkeutuu. Sekoita vielä nopeasti joukkoon sormisuola.

Kaada seos kelmulla tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (n. 12 x 25 cm)

Anna jähmettyä jääkaapissa peitettynä yön yli ja leikkaa seuraavana päivänä paloiksi.

Lue myös: Leivotaan yhdessä lasten kanssa

Myös erilaiset itse tehdyt leivät, kuivakakut ja mehut ovat mainioita lahjaideoita. Mikäli leivonta ei tunnu omalta, mutta ruokalahja sen sijaan mielekkäältä tavalta muistaa, niin jouluinen herkkukori on helppo koostaa ja tehdä siitä lahjansaajan näköinen.

Reseptin lähde: Valio

– Poikien äidit toimitus –

 

Vastaa