Lapsiperheen arkea helpottaa suunnattoman paljon esimerkiksi etukäteen valmistettu ruoka. Aina kuitenkaan tämä ei ole mahdollista. Toisinaan meillä kaikilla on niitä päiviä, kun jääkaapissa ei ole mitään valmista, mutta alle tunnin päästä pitäisi jo olla paikassa X ja ruokakin ehtiä valmistaa ja syödä.
Alle 30 minuutissa valmistuvat arkiruoat – joko olet testannut nämä?
Savulohispagetti
noin 300 g spagettia tai muuta pastaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 tl voita tai rypsiöljyä
1 prk (2 ½ dl) maustettua ruokakermaa (esim. sitruuna & pippuri)
1 rs (200 g) tuorejuustoa (esim. tilli)
noin 400 g lämminsavulohta
½ ruukkua tilliä
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit sekoitellen. Lisää kerma ja tuorejuusto. Sekoittele, kunnes juusto on liuennut kastikkeeseen.
- Poista kalasta tarvittaessa ruodot ja nahka. Paloittele kala ja hienonna tilli. Lisää kalat ja tillit kastikkeeseen.
- Ota desi pastan keitinvettä talteen. Valuta kypsä pasta. Sekoita spagetti kastikkeen joukkoon. Jos ruoka tuntuu kuivalta, niin lisää pastan keitinvettä tilkka kerrallaan, kunnes koostumus on sopivaa.
- Viimeistele pasta tillillä ja tarjoa heti.
Lue myös: Helppo mukikakku mikrossa
Pinaattikeitto
50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
1 l täysmaitoa
300 g pakastepinaattia
1 tl sokeria
¼ tl jauhettua muskottia
1 ½ tl suolaa
- Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen. Anna kiehua hetken. Älä ruskista.
- Kaada maito kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kuumenna melkein kiehuvaksi.
- Lisää pakastepinaatti. Sen voi lisätä myös jäisenä.
- Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.
- Lisää pinaattikeittoon mausteet ja sekoita. Älä keitä enää.
- Tarjoile keitto leivän ja keitettyjen kananmunien kanssa
– Poikien äidit toimitus –