• You are currently viewing Kesän juhlapukeutuminen pojille -3 erilaista tyyliä
    Photo: hossein azarbad

    Kesän juhlapukeutuminen pojille -3 erilaista tyyliä

    Juhlapukeutuminen on rentoutunut vuosien saatossa ja enää ei ole niin justiinsa mitä juhliin laittaa päälle. Pukukoodia on kohteliasta noudattaa, mutta usein siinäkin jää paljon tulkinnanvaraa. Juhlapukeutuminen pojille saattaa aiheuttaa päänvaivaa. Jos poika haluaa päälleen perinteisen miesten juhla-asusteen, on valikoima melko suppea.

    Poikien juhlapukeutuminen voidaan jakaa kolmeen kategoriaan

    Arkinen juhlalook

    Moni poika ei tykkää juhlavaatteista ja juhliin haluttaisiin mennä arkivaatteet päällä. Juhlien järjestäjää ja sankaria on kuitenkin kohteliasta kunnioittaa siistillä pukeutumisella ja vaikka poika menisikin juhliin hyvin arkisena on hyvä kiinnittää huomiota muutamaan asiaan.

    Jos poika laittaa päälleen tavallisen t-paidan, niin valitkaa paita missä ei kuvia tai logoja. Yksivärinen t-paita on aina siisti, v-kaulus tuo paitaan hieman juhlavuutta. Pikeepaidat ovat yksi vaihtoehto. Housut tai shortsit voivat olla siistit farkut tai kankaiset, mutta EI verkkarit tai kollegehousut. Kenkinä toimii hyvin siistit tennarit, mutta ei rapaiset juoksukengät.

    poika t-paidassa juhlissa
    Photo: Ashton Bingham

    Kevyt juhla-asu

    Useimmin pojat laittavat juhliin kauluspaidan ja siistimmät housut. Tämä onkin helppo ja mukava asuste. Kauluspaitoja löytyy hyvin erilaisia, on kuviollisia ja yksivärisiä. Kesällä kiva on lyhythihainen kauluspaita ja vaikkapa pellavahousut. Kauluaspaidan kanssa voi käyttää myös puvunhousuja tai farkkuja.

    Kenkinä toimii niin ikään tennarit, mutta siistit sellaiset.

    Photo: Russell Sutherland

    Puku

    Joillekin pojille pukuun pukeutuminen on suuri ilo. Pukuja on montaa eri väristä ja väreillä voi leikitellä myös puvun alla olevan paidan tai rusetin/kravatin avulla.

    Puvun tulee istua hyvin pojan päälle sillä liian iso puku näytä kenenkään päällä hyvältä. (Ostaisitko tytölle liian ison mekon?) Puku kannattaa hankkia melko lähellä juhlia, jotta poika ei hujahda pituutta pukunsa ohitse.

    Puvun takissa tärkeintä on, että hartiat istuvat täydellisesti. Kaiken muun voi muokata räätälillä. Puvuntakin tulee olla vartaloamyötäilevä, hihojen tulee olla muutaman sentin kauluspaidanhihoja lyhyemmät. Napin ollessa kiinni takin pitäisi olla napakka. Puvunhousujen tulee olla niin sopivat vyötäröltä, että ne pysyy päällä ilman vyötä. Puvunhousunlahkeiden tulee laskeutua kevyesti kenkien päälle. Puvunhousuja voi ostaa slimmimpänä versiona tai hieman leveämpänä versiona.

    Kenkinä puvun kanssa voi käyttää perinteisempiä juhlakenkiä tai esimerkiksi tennareita.

    Photo: Quinn Buffing

    Pitää kuitenkin muistaa, että lopulta poikahan voi pukea päälleen ihan mitä haluaa! Mielikuvitus vain rajana.

    -Poikien Äidit toimitus-

    Vastaa