You are currently viewing Raikas perunasalaatti ja grillattu raparperi – testaa ja ihastu
Kuva: Lee Myungseong

Raikas perunasalaatti ja grillattu raparperi – testaa ja ihastu

Testaa tänä vuonna jotain uutta! Kuuluisaa keskikesän juhlaa, juhannusta, vietetään jo ensi viikolla! Monella perheellä on perinteitä, joita vietetään vuodesta toiseen kuten myös niitä perinneruokia, jotka kuuluvat juhannuspöytään vuodesta toiseen. Jos teillä juhannusperinteet vielä etsivät itseään tai kaipaat muuten vain teidän juhannnuspöytään jotain uutta, herkullista tarjottavaa, niin tämä teksi on sinua varten.

RESEPTIVINKKEJÄ KESKIKESÄN JUHLAAN – TESTAA JA IHASTU

Useimmiten juhannuksena pöytään katetaan mm. uusia perunoita, kalaa, grilliruokaa, raikkaita salaatteja, helppoja jälkiruokia, mansikoita ja kesäjuomia.

Lue myös: Helppo ja maukas hodarivuoka

RAIKAS PERUNASALAATTI – testaa ja ihastu jos kaipaat uutta ja raikasta makua perinteisen perunasalaatin tilalle

AINEKSET:

700 g keitettyjä varhaisperunoita
3 kpl varhaispunasipulia
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria rouhittuna
300 g (1 nippu) vihreää tankoparsaa

200 g (1 pkt) halloumia

Chili-balsamicokastike:

1 kpl punainen chili
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä

1 rkl juoksevaa hunajaa

Pinnalle:
1 ruukku basilikaa

Lohko tai puolita perunat. Huuhtele ja lohko sipulit. Siirrä perunat ja sipulit kulhoon. Kääntele joukkoon öljy, suola ja pippuri. Grillaa noin 10 minuuttia parilalla tai grillausalustalla.

Huuhtele chili ja poista siemenet. Hienonna chili. Sekoita kastikkeen ainekset isossa kulhossa.

Huuhtele parsat ja poista niistä puumaiset kannat. Viipaloi halloumi. Grillaa parsoihin ja halloumiviipaleisiin kauniit grilliraidat.

Kääntele kuumat perunat ja sipulit kastikkeeseen. Kumoa tarjoiluastiaan. Paloittele parsat ja halloumit perunoiden päälle. Viimeistele salaatti hienonnetulla basilikalla.

Reseptin lähde: Yhteishyvä

GRILLATUT RAPARPERIT
6 annosta

AINEKSET:

3 – 4 raparperin vartta (200 g)
2 dl vettä
2 dl sokeria
1 tl kaneliaLISÄKSI:1 litra vaniljajäätelö
9 kpl kaurakeksejä

Huuhtele raparperinvarret. Leikkaa kuivuneet, puisevat päät pois. Nuoria varsia ei tarvitse kuoria, paksut ja puiset varret kannattaa kuoria. Leikkaa raparperinvarret noin 12 cm:n pituisiksi paloiksi.

Keitä vesi, sokeri ja kaneli, kunnes sokeri on sulanut veteen.

Grillaa raparpereja grillin keskilämmöllä (4–5 minuuttia/puoli), kunnes niihin muodostuu grillistä raidat ja pinta hieman pehmenee, silloin ne ovat saaneet makua ja kypsyminen on alkanut.

Kuumenna siirappi (vesi, – sokeri, -kaneliseos) sillä aikaa uudestaan kiehuvaksi ja sammuta liesi.

Nosta grillatut raparperit kuumaan siirappiin maustumaan vähintään 10 minuutiksi.

Tarjoa raparperit vaniljajäätelön ja keksimurun kanssa. Lusikoi päälle hieman siirappia.

Reseptin lähde: k-ruoka

– Poikien äidit toimitus –

Vastaa