Testaa tänä vuonna jotain uutta! Kuuluisaa keskikesän juhlaa, juhannusta, vietetään jo ensi viikolla! Monella perheellä on perinteitä, joita vietetään vuodesta toiseen kuten myös niitä perinneruokia, jotka kuuluvat juhannuspöytään vuodesta toiseen. Jos teillä juhannusperinteet vielä etsivät itseään tai kaipaat muuten vain teidän juhannnuspöytään jotain uutta, herkullista tarjottavaa, niin tämä teksi on sinua varten.
RESEPTIVINKKEJÄ KESKIKESÄN JUHLAAN – TESTAA JA IHASTU
Useimmiten juhannuksena pöytään katetaan mm. uusia perunoita, kalaa, grilliruokaa, raikkaita salaatteja, helppoja jälkiruokia, mansikoita ja kesäjuomia.
Lue myös: Helppo ja maukas hodarivuoka
RAIKAS PERUNASALAATTI – testaa ja ihastu jos kaipaat uutta ja raikasta makua perinteisen perunasalaatin tilalle
AINEKSET:
200 g (1 pkt) halloumia
Chili-balsamicokastike:
1 rkl juoksevaa hunajaa
Pinnalle:
1 ruukku basilikaa
Lohko tai puolita perunat. Huuhtele ja lohko sipulit. Siirrä perunat ja sipulit kulhoon. Kääntele joukkoon öljy, suola ja pippuri. Grillaa noin 10 minuuttia parilalla tai grillausalustalla.
Huuhtele chili ja poista siemenet. Hienonna chili. Sekoita kastikkeen ainekset isossa kulhossa.
Huuhtele parsat ja poista niistä puumaiset kannat. Viipaloi halloumi. Grillaa parsoihin ja halloumiviipaleisiin kauniit grilliraidat.
Kääntele kuumat perunat ja sipulit kastikkeeseen. Kumoa tarjoiluastiaan. Paloittele parsat ja halloumit perunoiden päälle. Viimeistele salaatti hienonnetulla basilikalla.
Reseptin lähde: Yhteishyvä
GRILLATUT RAPARPERIT
6 annosta
3 – 4 raparperin vartta (200 g)
2 dl vettä
2 dl sokeria
1 tl kaneliaLISÄKSI:1 litra vaniljajäätelö
9 kpl kaurakeksejä
Huuhtele raparperinvarret. Leikkaa kuivuneet, puisevat päät pois. Nuoria varsia ei tarvitse kuoria, paksut ja puiset varret kannattaa kuoria. Leikkaa raparperinvarret noin 12 cm:n pituisiksi paloiksi.
Keitä vesi, sokeri ja kaneli, kunnes sokeri on sulanut veteen.
Grillaa raparpereja grillin keskilämmöllä (4–5 minuuttia/puoli), kunnes niihin muodostuu grillistä raidat ja pinta hieman pehmenee, silloin ne ovat saaneet makua ja kypsyminen on alkanut.
Kuumenna siirappi (vesi, – sokeri, -kaneliseos) sillä aikaa uudestaan kiehuvaksi ja sammuta liesi.
Nosta grillatut raparperit kuumaan siirappiin maustumaan vähintään 10 minuutiksi.
Tarjoa raparperit vaniljajäätelön ja keksimurun kanssa. Lusikoi päälle hieman siirappia.
Reseptin lähde: k-ruoka
– Poikien äidit toimitus –