Kuuluuko grillatut vaahtokarkit sun kesään? Jos kaipaat kesäpäiviin uudenlaista aktiviteettia, niin kokeile kaupasta ostamisen sijaan tehdä vaahtokarkit alusta loppuun itse.
ITSE TEHDYT VAAHTOKARKIT
AINEKSET:
7 liivatelehteä
3 munanvalkuaista
2 rkl tomusokeria
(elintarvikeväriä)
2 ¼ dl taloussokeria
2 rkl glukoosisiirappia
½ dl vettä
½ dl vettä liivatteiden liuottamiseen
2 dl tomusokeria
1 dl perunajauhoja
Lue myös: Raikas perunasalaatti ja grillattu raparperi – testaa ja ihastu
LEIVONTAOHJE:
1. Laita ensimmäisenä liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kestäväksi vaahdoksi. Jos haluat, voit lisätä seokseen haluamaasi elintarvikeväriä.
3. Mittaa kattilaan taloussokeri, glukoosisiirappi ja vesi.
4. Anna kiehua, kunnes seos on 100-asteista. Käytä lämpötilan mittaamiseen digitaalista lämpömittaria.
5. Kuumenna ½ dl vettä esimerkiksi juomalasissa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
6. Jatka sokeriliemen kuumentamista.
7. Kun seos on 127-asteista, ota se pois liedeltä ja kaada valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten.
8. Lisää liivateneste vaahtoon ja jatka vatkaamista, kunnes massa on kiinteää ja kiiltävää ja alkaa jäähtyä.
9. Sekoita tomusokeri ja perunajauhot keskenään ja kaada uunipellille.
10. Laita vaahtokarkkimassa pursotinpussiin ja pursota uunipellille tomusokeri- perunajauhoseoksen päälle tankoja tai yksittäisiä vaahtokarkkeja.
11. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Leikkaa tangot paloiksi.
12. Pyörittele palat tomusokeri-perunajauhoseoksessa.
Säilytä vaahtokarkit suljetussa purkissa huoneenlämmössä. Herkullista juhannusviikkoa!
resepin lähde: Dansukker
– Poikien äidit toimitus –