• You are currently viewing Viisi syytä, miksi hampaiden pesua ei kannata laiminlyödä
    Kuva: lafayett zapata montero

    Viisi syytä, miksi hampaiden pesua ei kannata laiminlyödä

    Hampaiden ja suun terveyttä ei kannata unohtaa, kun haluaa huolehtia omasta ja lastensa hyvinvoinnista. Meidän ihmisten kokonaisterveyteen vaikuttaa lukematon määrä tekijöitä. Muun muassa terveellinen ruokavalio, liikunta, stressi, riittävästi unta ja ihmissuhteet vaikuttavat terveyteen ja hyvinvointiin, mutta myös yhtä lailla hampaiden hoidolla ja suun hyvinvoinnilla voi olla yllättäviäkin yhteyksiä meidän terveyteen. Lue ja tarkista alta

    VIISI SYYTÄ, MIKSI HAMPAIDEN PESUA EI KANNATA JÄTTÄÄ VÄLISTÄ

    1. Suun bakteerifloora vaikuttaa paitsi suun ja hampaiden terveyteen, myös ihmisten yleisterveyteen. Huonosti hoidetusta suusta haitalliset bakteerit saattavat levitä elimistöön ja aiheuttaa monenlaisia terveysongelmia.
    2. Hoitamaton ientulehdus saattaa johtaa hampaiden kiinnityskudossairauteen eli parodontiittiin, joka puolestaan on riskitekijä erityisesti sydämen terveydelle. Parodontiitti on yhdistetty myös diabetekseen. Hammastartkastukissa kannattaakin käydä säännöllisesti, jotta pystyy varmistumaan myös ikenien terveydestä.

      Lue myös: Kärähtikö iho auringossa, näin hoidat palanutta ihoa

    3. Me kaikki tiedämme ihmisen ruumiinrakenteesta vähintänkin sen verran, niin suusta on lyhyt matka aivoihin. Hammasinfektioilla ja erilaisilla aivoihin liittyvillä sairauksilla on havaittu yhteyksiä. Suun sairauksilla on yhteys esimerkiksi aivoinfarkteihin ja aivoverenvuotoihin, mutta myös Alzheimerin tautiin ja muihin muistisairauksiin.
    4. Suun bakteereilla on myös todettu olevan yhteys koko elimistön matala-asteiseen tulehdustilaan.
    5. Suun terveyden voi myös yhdistää meidän ihmisten onnellisuuteen ja elämänlaatuun. Pahanhajuinen hengitys voi vaikuttaa esimerkiksi itsetuntoon. Tähänkin voi ja kannattaakin kysyä apua hammaslääkäriltä. Sitä varten hammaslääkärit on.

    lähde: puhti

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa