• You are currently viewing Muistilista vanhemmille ennen lasten koulun alkua

    Muistilista vanhemmille ennen lasten koulun alkua

    Elokuun alkupuolella starttaa Suomessa koululaisten syyslukukausi. Vielä on lomaa jäljellä, mutta tässä vaiheessa voi olla hyvä jo alkaa käymään läpi niitä asioita mitä on hyvä ehtiä tekemään ennen lasten koulun alkua.

    Muista nämä!

    Hankinnat

    Tärkeää on hankkia joissa lapselle tarvittavat asiat ennen koulujen alkamista. Me teimme poikien vanhemmille ihan oman listan koulutarvikkeista, mihin on huomioitu poikien äitien kokemukset siitä mitä pojille OIKEASTI kannattaa hankkia mukaan kouluun. Tärkeimmät ovat tietysti reppu, kynät, kumit ja oikeanlaiset vaatteet, mutta on paljon muutakin.

    Koulumatka

    Koulumatkaa on hyvä harjoitella etukäteen. Ekaluokkalaisen vanhemmalle tämä on selvä juttu, mutta voi olla, että lapsi tarvitsee myös seuraavilla luokilla varmistusta matkan harjoitteluun. Jos lapsi menee ensimmäistä vuottaan pyörällä kouluun, on myös sitä hyvä harjoitella etukäteen. Suunnittele yhdessä lapsen kanssa turvallinen reitti kulkea, se ei välttämättä ole lyhin vaihtoehto. Miettikää mitä tehdä jos eksyy tai ei pääse kotiovesta sisään. Lapselle tuo turvaa se, että hän osaa toimia yllättävissä tilanteissa.

    Lue myös: Sana on vapaa – Ekaluokkalainen. Uhkana potkut koulusta

    Ruoka koulun jälkeen

    Jos lapsi ei ole aikaisemmin itse lämmittänyt ruokaansa, niin nyt olisi hyvä hetki harjoitella esimerkiksi mikron käyttöä. Lapsi voi lämmittää jääkaapista valmista ruokaa tai syödä välipalaa koulun jälkeen Isommat lapset voivat valmistaa itse helppoja ruokia. Yksi turvallinen vaihtoehto on Airfryer, se ei voi jäädä vahingossa päälle kuten uuni tai hellanlevy.

    Säännöt

    Suunnitelkaa yhdessä lapsen kanssa säännöt koulupäiville. Saako puhelimen ottaa mukaan kouluun? Olisiko kellopuhelin kuitenkin paremoi vaihtoehto jotta liikenteessä ei tule käveltyä naama kiinni puhelimessa? Saako koulun jälkeen mennä suoraan kaverille, saako kaverit tulla suoraan kylään teille? Tehdäänkö läksyt heti kun tullaan koulusta vai vasta illalla? Nämä kaikki on hyvä käydä läpi jo ennen koulun alkua.

    Oikein ihanaa loppulomaa kaikille! Ja erityiset tsempit ekaluokkalaisten vanhemmille.

    -Poikien Äidit toimitus-

    Vastaa