• You are currently viewing Paluu arkeen – näin huolehdit koko perheen vastustuskyvystä
    Kuva: Jordan Whitt

    Paluu arkeen – näin huolehdit koko perheen vastustuskyvystä

    Paluu arkeen saattaa tuntua turhauttavalta, varsinkin jos perheessä on herkästi sairastavia lapsia. Näillä vinkeillä on kuitenkin mahdollista tukea omaa ja lasten vastustuskykyä, väistellä pöpöjä ja nauttia syyslukukaudesta.

    ARKEEN LISÄÄ VASTUSTUSKYKYÄ

    Nyt kesällä aurinko on tarjonnut meille paitsi lämpöä, on se myös riittävästi ulkoilevilla aikuisilla pitänyt D-vitamiinivarastot hyvällä mallilla. Lapsille D-vitamiiniravintolisän käyttöä suositellaan vuodet ympäri, mutta viimeistään lokakuusta lähtien sitä suositellaan myös aikuisille.

    Lue myös: Sujahda sujuvasti arkeen – näillä vinkeillä onnistut

    Flunssan ensioireisiin CE-merkitty sinkkiasetaatin sanotaan olevan paras apu lyhentämään flunssan kestoa. Se tehoaa parhaiten silloin, kun sen käyttö päästään aloittamaan vuorokauden sisällä flunssaoireiden alkamisesta.

    Monen perheen unirytmi on kesäloman aikana kääntynyt päälaelleen. Kesän huoleton valvominen ja erilainen vuorokausirytmi voivat tehdä arkiheräämisistä takkuavia ja lisätä univaikeuksia. Säännölliseen arkirytmiin ja riittävään unensaantiin kannattaakin pyrkiä palaamaan mahdollisimman pian. Kun ihminen nukkuu riittävästi, se tukee kehon palautumista ja vähentää stressiä.

    Myös syömällä ravintorikkaasti ja monipuolisesti, tuetaan vastustuskykyä. Monet terveellisinä pidetyt ruoka-aineet lisäävät vastustuskykyä. Tärkeimpiä niistä ovat kala, hedelmät, marjat ja täysjyväviljatuotteet. Kalassa on vastustuskykyä lisäävää D-vitamiinia, ja ruotoineen syötynä siitä saa myös sinkkiä. Hedelmistä ja marjoista puolestaan saa elimistölle tärkeää C-vitamiinia.

    Säännöllinen liikunta osaksi arkea. Kokonaisvaltainen hyvinvointi koostuu pienistä yksittäisistä valinnoista. Jo pienetkin liikuntahetket kiireisen arjen keskellä tukevat hyvinvointia ja arjessa jaksamista.

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa