• You are currently viewing 5 hyvää syytä valita pyykkietikka huuhteluaineen sijaan

    5 hyvää syytä valita pyykkietikka huuhteluaineen sijaan

    Pyykkietikka vai huuhteluaine? Kaupalinen yhteistyö:  Puhdas ONNI

    Kukaan ei voi väittää etteikö puhdas pyykki tuoksuisi taivaalliselle. On olemassa niitä jotka käyttävät pyykinpesussa huuhteluainetta, niitä joille pyykkietikka on se ainoa oikea ja niitä jotka eivät käytä kumpaakaan. On kuitenkin paljon hyviä syitä valita pyykinpesuun nimenomaan pyykkietikka ja kerromme seuraavaksi mitkä ne ovat.

    Huuhteluaine ei toimi kaikille tekstiileille

    Huuhteluaine tuo pyykkiin ihanan tuoksun, mutta huuhteluaineen käyttö pyykeille ei ole välttämättä se paras ratkaisu. Kuidun pinnalle jäävä huuhteluaine saattaa ärsyttää ihoa, eikä sovi siksi varsinkaan allergisille ja hajusteyliherkille. Myös ympäristökuormituksen vuoksi huuhteluaineen käyttöä kannattaa  pohtia tarkkaan.

    Huuhteluainetta ei suositella kaikille tekstiileille, se ei sovi esimerkiksi vedenpitäville vaatteille, elastaania sisältäville tekstiileille, farkuille ja urheiluvaatteille Pyyhkeistä huuhteluaine voi puolestaan viedä kuivaustehoa.

    Puhdas ONNI pyykkietikka

    Raikkaampi ja huuhteluainetta luonnollisempi vaihtoehto

    Pyykkietikkaa käytetään samanlailla kuin huuhteluainetta, mutta se on huuhteluainetta ystävällisempi luonnolle. Pyykkietikka sopii lähes kaikkien tekstiilien kanssa käytettäväksi ja toisin kuin huuhteluaine, se ei jätä kuiviin tekstiileihin voimakasta tuoksua, vaan miedomman ja raikkaan tuoksun.

    Pyykkietikka raikastaa vaatteet neutraloimalla niistä pois pahat hajut, eikä peitä hajuja kemikaaleilla tuoksulla, kuten huuhteluaineet tekevät. Pyykkietikoissa on kuitenkin myös mahdollisuus saada erilaisia tuoksuvaihtoehtoja.

    Miksi valita pyykkietikka? -5 syytä

    1. Pyykkietikka kirkastaa vaatteiden värit ja pidentää käyttöikää. Etikka sulkee tekstiilin kuidut ja ehkäisee lian ja pölyn tarttumista.
    2. Pyykkietikka tekee tekstiilille saman mitä perinteinen mankeli tekee. Tekstiilikuidut sulkeutuvat toisiaan vasten, jolloin pölyn ja lian on vaikeampaa tarttua tekstiiliin.
    3. Pyykkietikka poistaa vaatteista sähköisyyttä.
    4. Etikka ei tuki tekstiilin kuituja, eikä tee sen pinnalle kemikaalikalvoa. Lakanat ja pyyhkeet pysyvät hyvänä pidempään ja pyyhkeiden imukyky säilyy paremmin.
    5. Pyykkietikka on biohajoava ja luonnollisempi vaihtoehto huuhteluaineelle. Pyykkietikka puhdistaa myös pesukoneen pesuainejäämät ja jättää koneen raikkaan tuoksuiseksi.

    Puhdas ONNI Pyykkietikka

    Oletko jo kokeillut Puhdas ONNI Pyykkietikkaa?

    Puhdas ONNI Pyykkietikat valmistetaan Orivedellä 20 hengen perheyrityksessä ja ne ovat täysin kotimaisia. ONNI Pyykkietikka on yksi ensimmäisistä marketteihin tulleista pyykkietikoista.

    ONNI Pyykkietikoista löytyy on useita eri tuoksuvaihtoehtoja

    • Vanilja Kirsikka
    • Hajusteeton Pyykkietikka, jolla on Allergia- ja Astmaliiton myöntämä Allergiatunnus
    • Laventeli
    • Ruusu
    • Omena
    • Puhdas Pellava
    • Bergamot Lime
    • Vadelma
    • Setripuu

    Valikoima Onni Pyykki | Foxtel

    Löydät ONNI Pyykkietikkaa hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista, esimerkiksi Prismoista.

    Äitien huomioita

    Äidit pääsivät kokeilemaan Puhdas Onni pyykkietikkaa arjen pyykkeihin ja yllättyivät positiivisesti.

    “Olen aina käyttänyt huuhteluaineita ja jotenkin tottunut siihen, että pyykit tuoksuvat todella vahvasti. Kokeilin Puhdas Onni pyykkietikkaa innolla ja ensimmäisenä sain kuulla perheeltä palautetta, että puhtaat pyykit on nyt paljon raikkaampia ja pojat eivät joudu suihkimaan omia tuoksuja enää vahvan huuhteluaineen hajun päälle”

    “Siis mitä ihania tuoksuja tarjolla, ihan kun karkkikaupassa olisi ollut! Jatkoon.”

    “Olen joskus kokeillut ennenkin pyykkietikkaa, mutta Puhdas ONNI pyykkietikat olivat kiva uusi löytö. Niissä on todella raikas ja puhdas tuoksu ja tykkäsin todella paljon Bergamot Lime tuoksusta, se riitti peittämään alleen jopa hikiset lasten urheiluvaatteet.”

    “Suosikkini olivat puhdas pellava ja laventeli, ihanan kevyitä tuoksuja ja sopi hyvin meille sillä vältellään vahvoja tuoksuja. Hyvä, että valikoimassa on myös hajusteeton vaihtoehto.”

    -Poikien Äidit toimitus-

     

    Vastaa