Perinteinen nakkikeitto taitaa kuulua monen lapsiperheen ruokalistalle vai onko mahdollisesti käymässä niin, että nakkikeittoa ei enää tehdäkään? Muistatko milloin itse viimeksi olet tehnyt?
HERKULLINEN NAKKIKEITTO & PERSILJAPESTO
Valmista keittoa noin 4 annosta
1 pkt nakkeja (350 g)
1 rkl rypsiöljyä
5 – 6 perunaa
2 – 3 porkkanaa
1 pss kaupan pakastealtaan valmiita keittojuureksia (200 g)
1 litra vettä
3 rkl kasvisfondia
6 kokonaista maustepippuria
2 laakerinlehteä
PERSILJAPESTO
1 dl auringonkukansiemeniä
1 ruukku persiljaa
1 dl rypsiöljyä
1 valkosipoulinkynsi hienonnettuna
2 dl emmentaljuustoa raastettuna
ripaus suolaa ja mustapippuria
Nakkikeiton vamistaminen sujuu mutkattomasti. Paloittele nakit ja ruskista ne halutessasi. Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa. Lisää kiehautettu vesi ja kasvisfondi. Mausta maustepippurilla ja laakerinlehdillä. Anna kiehua 15–20 minuuttia. Lisää keittojuurekset ja jatka kypsentämistä vielä noin 5 minuuttia. Lisää nakit keittoon. Ripottele halutessasi keiton pinnalle persiljaa.
Lue myös: Näin valmistat rapeat juuresranskikset
Lisää makua keittoon saat persiljapestosta: Paahda auringonkukansiemenet kevyesti kuivalla pannulla ja jäähdytä ne. Hienonna peston ainekset sauva- tai tehosekoittimella. Lisää tarvittaessa tilkka vettä tai öljyä. Persiljapesto levittyy hyvin leivän päälle tai maustaa lautasella olevan keittoannoksesi.
reseptin alkuperäinen lähde: K-ruoka
– Poikien äidit toimitus –