• You are currently viewing Kysely paljasti -nämä asiat tekevät äidin onnelliseksi
    Photo: Omar Lopez

    Kysely paljasti -nämä asiat tekevät äidin onnelliseksi

    Ihmisten onnellisuutta ja siihen johtavia asioita on yritetty tutkia pitkin ihmisen historiaa. Yksi tutkimuksia vaikeuttava tosiasia on se, että sana onni käsitetään laajasti. On hankala sanoa  yksiselitteisesti mikä tekee ihmiset onnelliseksi koska onnen määritelmä on epäselvää monelle vastaajalle. Meitä kuitenkin kiinnosti tietää mikä tekee äidin onnelliseksi. Teimme äideille onnellisuusmittarin ja pyysimme sijoittamaan mittarin siihen kohtaan kuinka paljon kyseiset asiat toivat heidän elämäänsä onnellisuutta. Vastauksista paljastui, että ihmissuhteet olivat onnellisuuden tuottamisessa kaikista korkeimmalla.

    Eniten onnea äideille tuovat nämä asiat

    1.Lapset

    Selvästi eniten onnea vastanneille tuotti omat lapset. Tämä ei ollut kovinkaan yllättävä voittaja mutta sen ylivoimainen voitto saattoi olla hieman yllätys.

    2. Kumppani

    Toiseksi eniten onnellisuutta toi äideille kumppani. Tässä vastauksessa oli odotetusti enemmän hajontaa, mutta silti kumppani ylsi kakkoseksi onnellisuusmittarissa.

    3. Siisti koti

    Kolmanneksi eniten äideille onnea toi siisti koti.

    Vink vink vaan muu perhe. Äiti on aika helppo tehdä onnelliseksi, kunhan olette olemassa ja siivoatte.

    Muita kärkipään onnellisuutta lisääviä asioita olivat ystävät, ruoka, herkut, metsä ja järvi.

    Vähiten onnea tuottivat taas

    1. Some

    On hullunkurista, että se asia mikä vie monelta eniten aikaa päivässä (some) on se joka listatuista asioista tuotti äideille vähiten onnea.

    2. Työ

    Työ ei niin ikään noussut onnellisuusmittarissa kovinkaan kummoisiin tuloksiin. Työ ei ole sellainen asia mikä tekisi suurinta osaa äideistä kovinkaan onnelliseksi.

    3. Elokuvat

    Elokuvia ei kuvailtu onnellisuutta lisääväksi asiaksi. Ehkä elokuvat ovatkin enemmän vain ajanvietettä eikä niinkään onnea tuova elementti meidän elämässämme.

    Muita ei niin hyvin menestyneitä asioita onnellisuusmittarissa olivat lukeminen, shoppailu ja vuorimaisema.

    Kyselyssä oli mukana 25 erilaista onnellisuutta tuovaa asiaa.

    Jos haluat jatkossa olla mukana vastaamassa meidän äideille suunnattuihin kyselyihimme, niin ota meidän Instagram tilimme seurantaan.

    -Poikien Äidit toimitus-

    Vastaa