• You are currently viewing Näistä jutuista tunnistaa suurperheen
    suurperheen tärkeä hetki

    Näistä jutuista tunnistaa suurperheen

    Mikä on suurperhe? Suurperheen määritelmä on häilyvä, toiselle se tarkoittaa kolmen lapsen perhettä, toiselle ei edes riitä se, että perheessä on neljä lasta. Makuasia ehkä?

    Mitään virallista linjausta ei ole, mutta Suomessa syntyvyys on laskenut ja perhekoot ovat pienentyneet,  joten voitaisiin ajatella, että suuurperheeksi lasketaan perheet joita ei enää Suomessa paljon ole.

    Tällöin kolmen lapsen perhe voidaan jo laskea suurperheeksi. Lapsiperheistä noin 18% on sellaisia, joissa on vähintään kolme alaikäistä lasta. 1960-luvulla vastaava luku oli 33 % . (Kaksplus)

    Lue myös: Kysely paljasti, nämä asiat tekevät äidit onnelliseksi.

    Suurperhe vai ei? -näistä sen tunnistaa

    Lähes kaikki suurperheessä eläneet kuitenkin tunnistavat suurperheen elämästä muutaman tutun elementin. Listasimme ne tähän.

    Äiti luettelee vääriä nimiä

    Kun lapsia on paljon on myös todennäköisempää, että äiti (ja isä) luettelevat lasten nimiä miten sattuu. “Nyt hiljaa Kalle…eiku Miko, eiku Niilo, siis Tuomo.” Tuttua?

    Lapset mittaavat tarkasti jaetut herkut

    Ai että se onkin sitten tarkkaa kun jaetaan jäätelö tai mitataan limu lasiin. Olisi järkyttävää jos veli tai sisko saisi sentinkin enemmän.

    Kaikille pitää jättää, joten paketin pohjalle jää aina yksi

    Suurperheessä kaikille pitää jättää. Äiti aina muistuttaa “Älkää syökö sitten kaikkia” tämän takia keksirpurkin ja karkkipussin pohjalle jää aina se YKSI jäljelle.

    Suurperheessä nuorimmainen saa isosisarusten vaatteet, sopi ne tai ei.

    Vaatteet kierrätetään oli ne sopivia tai ei

    Suurperheessä vaatteet kierrätetään. Se on hienoa, paitsi pikku Villestä joka saa aina isosisarusten kuluttamat ja muodista tipahtaneet koltut. Usein pikku Villen vaateet roikkuvat päällä liian isona…kyllä se Ville niihin vielä joskus kasvaa.

    Yhden ja kahden lapsen kanssa on kuin lomaa

    Kun suurperheen äiti (tai isä) pääsee liikenteeseen yhden tai kahden lapsen kanssa, on se kuin ilman lapsia olisi. Se on lomaa.

    Tuleeko mieleenne muita juttuja, mistä suurperheen elämän tunnistaa?

    -Poikien Äidit toimitus-

    Kommentit

    1. Krista

      Kauppalaskusta ja siitä että kaupassa, joutuu käymään jatkuvasti jos on perus jääkaappi-pakastin yhdistelmä.

    Vastaa