• You are currently viewing Toimivat retkieväät päiväkotiin
    Kuva Marcus Wallis

    Toimivat retkieväät päiväkotiin

    Muista retkieväät! Huomenna on taas se päivä, kun lapsesi suuntaa päivähoidossa retkelle. Pakkaatko aina sen samaisen pillimehun ja puolikkaan sämpylän? Tähän artikkeliin on koottu uusia ja helposti matkassa säilyviä retkieväitä – nämä vinkit kannattaa painaa mieleen.

    NÄPPÄRÄT JA HYVIN SÄILYVÄT RETKIEVÄÄT

    Hoitopaikan metsäretkelle lähtiessä lapset hyvin suurella todennäköisyydellä kantavat eväänsä itse, joten on hyvä että pakkaat ne pieneen selkäreppuun, sellaiseen, joka lapsen on helppo kantaa itsenäisesti.

    Kannattaa myös huomoida, että metsässä ei löydy käsienpesumahdollisuuta, joten mitään kovin sotkevaa ei myöskään kannata pakata eväiksi.

    Nyt kun kelit on vielä lämpimät, maistuu metsäretkellä kylmä juotava. Mikäli haluat pitää eväät ja erityisesti juoman viileänä, laita se pillimehu tai vajaaksi jätetty pullo (neste laajenee jäätyessään) pakastimeen edellisenä iltana. Näin se pysyy viileänä pidempään repussakin.

    Lue myös: Teetkö jo kaikki nämä säästäksesi ruokakuluissa

    Nakit – säilyy hyvänä muutaman tunnin ilman kylmäsäilytystä ja maistuu ilman lämmitystäkin.

    Välipalapatukat

    Smoothiepussit

    Karjalanpiirakat – maistuu myös kylmänä, kunhan ei ole jäässä!

    Valmiiksi viipaloitu kurkku, paprika tai porkkana

    Banaani

    Muista myös, että kala ja majoneesipohjaiset ruuat eivät ole parasta evästä pilaantuvuutensa vuoksi. Leivässä juusto säilyy paremmin kuin lihat.

    Poikien äidit toimitus

    Vastaa