• You are currently viewing Näin hoidat kynnet ja kynsinauhat kotikonstein
    Kuva BENCE BOROS

    Näin hoidat kynnet ja kynsinauhat kotikonstein

    Katkeilevat ja liuskottuvat kynnet. Sen lisäksi, että ne eivät ole kovin imartelevan näköiset, saattavat ne myös aiheuttaa sen, että sormen päät ovat kipeät ja arat kynsien ympäriltä.

    MIKÄ AVUKSI KUN KYNNET LIUSKOTTUVAT JA KATKEILEVAT

    Liuskottuvien kynsien hoito:

    Kynsi koostuu kolmesta kerroksesta, jotka keratiinilinkitys kiinnittää toisiinsa. Tämän kiinnityksen heikentyessä kynsilevyt alkavat irtaantua toisistaan ja pintakerros saattaa rullautua. Jos näin käy, tasoita kärkeä varovasti viilalla. Voit sivellä kynsien kärkiin kynnenkovettajaa, joka myös estää liuskoittumista. Hoitokeinoksi suositellaan, että kostutat kynsiä aamuin illoin kynsiseerumilla ja lyhennä viilaamalla. Kynnen kärki on heikoin osa, joten käytä kotitöissä suojakäsineitä.

    Katkeilevien kynsien hoito:

    Herkästi katkeilevat kynnet puolestaan johtuu kynsien kuivuudesta. Kuiva kynsi ei jousta lainkaan, joten napsahtaa poikki pienimmästäkin kolhusta. Kosteuta kynsiä ulkoa ja sisältä. Siihen tarkoitukseen löytyy marketeista ja verkkokaupoista useita erilaisia kynsinauhaöljyjä ja kynsiseerumeita. Pidä myös huoli nestetasapainosta eli juo vettä vähintään 1,5 litraa päivässä ja ota kynsien kosteutus rutiiniksi aamuin illoin.

    Lue myös: Halkeilevatko sinunkin sormenpäät

    Biotiini auttaa vahvistamaan kynsiä ja estämään niiden lohkeilua. Lisäksi se voi myös edistää kynsien kasvua ja parantaa niiden ulkonäköä. Muita hyödyllisiä vitamiineja kynsien terveydelle ovat esimerkiksi A-vitamiini, E-vitamiini ja D-vitamiini.

    Jos haluat yllä mainittujen vinkkien lisäksi maksimoida kynsien kunnon kohenemisen, tiskaa, siivoa ja tee puutarhatöitä puuvillalla vuoratuissa suojakäsineissä. Liiallinen käsien altistaminen kuumalle vedelle aiheuttaa kynsien pehmenemista ja kuivumista. Mikäli käyt usein uimassa, kannattaa myös sen jälkeen aina rasvata kädet. Unohda myös kynsien käyttö “avaamistyökaluna”. Kynsillä ei kannata nostella mitään eikä yrittää availla mitään. Opettele mielummin käyttämään avaamiseen sormenpäitä.

    Poikien äidit toimitus

    Vastaa