You are currently viewing Herkullinen pizzapannari
Photo by Hillshire Farm

Herkullinen pizzapannari

Pizzapannari tuo maukasta vaihtelua välipalapöytään ja tämä herkku taipuu myös helposti lasten synttärijuhlien tarjottavaksikin. Tee vaikka toinen pellillinen perinteiseen tapaan, hillolla ja kermavaahdolla tarjottavaksi ja toinen pellillinen suolaisena versiona. Maistuu varmasti niin lapsille kuin aikuisillekin ja valmistaminen käy mutkattomasti! Mikään ei myöskään estä vaihtamasta täytteitä omaan makuun sopivammaksi, vaikka tämä resepti tarjoillaankin jauhelihalla maustettuna.

MAISTA JA IHASTU – PIZZAPANNARI

AINEKSET:

TAIKINA:

4 kpl kananmunia
6 dl maitoa
1/2 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä

2 dl vehnäjauhoja

TÄYTE:

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
200 g (2-3 kpl) suippopaprikaa
400 g jauhelihaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl oreganoa tai basilikaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl suolaa

170 g (1 ps) juustoraastetta

NÄIN VALMISTAT:

Vatkaa munat kulhossa. Lisää puolet maidosta, suola ja öljy. Sekoita tämän jälkeen jauhot taikinaan ja kaada loput maidot joukkoon. Sekoita ja anna turvota täytteen valmistamisen ajan.

Lue myös: Hyödynnä kattilaan jäänyt ylijäämä puuro

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Huuhtele paprikat ja poista niistä kannat ja siemenet ennen viipalointia. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää loppuvaiheessa sipulit, paprika ja mausteet. Kääntele hetki.

Sekoita pannaritaikina vielä kertaalleen tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille. Ripottele jauhelihaseos ja juustoraaste pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Maista ja ihastu!

reseptin lähde Yhteishyvä

– Poikien äidit toimitus –

Vastaa