• You are currently viewing Kylmää ja pimeää on luvassa -varmista nämä!
    Kuva: Jason Rosewell

    Kylmää ja pimeää on luvassa -varmista nämä!

    Viimeisiä lämpimiä säitä viedään, meteorologit paljastavat, että kylmää ja pimeää on tulossa!

    Viikonloppuna viilenee, sillä silloin Jäämeren puoleinen virtaus ottaa vallan. Ensimmäisenä se tuntuu Pohjois-Suomessa, jossa ensi viikolla saatetaan nähdä jopa lumihiutaleita.

    Ensi viikolla kylmä virtaa muuallekin Suomeen. Lämpötilat romahtavat selvästi. Saatetaan tippua jopa +10 lämpötiloihin. (MTV3 Uutiset)

    Älä anna talven yllättää

    Talvi aina yllättää suomalaiset, mutta nyt sinulla on aikaa kaivaa ajoissa tarpeet esiin. Tuleva viikonloppu on oivaa aikaa valmistautua.

    Tässä muistilista helpottamaan tehtävää:

    1.Lasten vaatteet sään mukaiseksi

    Ei kai Pirkko-Elina ja Jimi-Petteri viiletä yhä kesävaatteissa? Nyt on aika kaivaa järeämmät vaatteet esiin. Aamulla on viileää ja pyöräillessä tarvitaan jo kangashanskoja. Takki on hyvä olla sateenpitävä.

    2. Heijastimet

    Muistakaa myös pimenevien aamujen vaarat. Onko lapsilla heijastimet kunnossa? Jos lapset vastustelevat heijastimien laittamista, niin kannattaa kokeilla heijastinsprayta. Kurkkaa miten heijastimet oikeaoppisesti sijoitetaan. 

    3. Kesätavarat varastoon

    Viikonloppuna on hyvä hetki heittää puutarhakalusteet ja muut kesätarvikkeet suojaan. Viime vuonna kävi monelle niin, että niitä sai kaivaa ensilumen alta turvaan, kun talvi yllätti.

    4. Onko auton talvirenkaat kunnossa?

    Vielä ei talvirenkaita tarvita, mutta tässä vaiheessa on hyvä tarkastaa niiden kunto. Vai pitääkö hankkia ehkä uudet? Talvirenkaat kestävät keskimäärin 3.5 vuotta ja ne tulisi uusia, kun niiden kulutuspinta on alle 4 mm. (Rengastukkuri)

    Hyvä nyrkkisääntö talvirenkaiden käyttöön on se, että kun lämpötila on alle 7 °C, on aika vaihtaa alle talvirenkaat!

    Tieliikennelaki määrää, että talvirenkaita on käytettävä, jos sää tai keli sitä edellyttää, 1.11. – 31.3. välisenä aikana. Kitkarenkaille ei ole samanlaisia rajoituksia, vaikka niitä suositellaan käytettäväksi ainoastaan talvirenkaina. (Vianor)

    -Poikien Äidit toimitus-

    Vastaa