• You are currently viewing Miten aloitat liikunnan nollatasosta?

    Miten aloitat liikunnan nollatasosta?

    Onko elämäsi tullut siihen pisteeseen, että liikunnan säännöllinen aloittaminen on nyt ajankohtaista? Lähdetkö liikkeelle nollatasosta? Jos vastaat kyllä, niin tämä kirjoitus on sinulle.

    Mitä tulee ottaa huomioon, kun aloittaa liikunnan nollatasosta?

    On hyvä aloittaa liikunta varoen. Kun valitset itsellesi lajia, niin mieti ensimmäisenä mikä laji motivoi, mutta myös sitä mikä laji on mahdollinen juuri sinulle. Ei ole järkevää lähteä nollatasosta repimään itseään liian koviin suorituksiin.

    Kun aloitat, niin selvitä lajista perustietoa. Jos esimerkiksi menet kuntosalille, niin kysy vinkkejä ammattilaiselta. Kuuntele itseäsi ja kehoasi matkan varrella.

    Hanki hyvät, mukavat ja laadukkaat liikuntavarusteet. Liikunta on paljon mukavampaa kun on varustautunut oikein.

    Älä unohda lepopäiviä, ne ovat tärkeitä. Voit lähteä liikkeelle esimerkiksi kätevästi joka toinen päivä tahdilla. Hyötyliikuntaa on hyvä harrastaa joka päivä. Äläkä unohda myöskään terveellistä ravintoa.

    Liikunnan aloittaminen on hyvä päätös

    Jos liikunta ei ole ollut sinulle ennen mikään juttu, niin aloittaminen voi olla vaikeaa. Nyt olet kuitenkin tehnyt loistopäätöksen. Jotta ihminen pysyy mahdollisimman terveenä ja hyvinvoivana läpi elämän, on liikunta yksi tärkeimmistä asioista sen saavuttamiseksi.  Eikä kyse ole vain fyysisestä terveydestä, liikkuminen tutkitusti voi ennaltaehkäistä myös masennusta.

    Lue myös: Liikunta voi suojata masennukselta

    Kuntoilun aloittaminen nollasta vaatii kuitenkin aina innostusta ja motivaatiota, jotta pääsee hyvään alkuun. Tämän tekstin lukeminen on hyvä ensimmäinen askel. Huomenna voit jo alkaa suunnittelemaan mitä liikuntaa lähdet tekemään ja ylihuomenna voit aloittaa uuden terveellisen elämäsi.

    Muista rauhallinen aloitus

    Aloita liikuntaharrastus varovaisesti. Jos liikkumaan lähtee liian vauhdikkaasti, niin usein elimistö säikähtää ja aloittaja tulee kipeäksi. Siksi on hyvä lähteä todella rauhallisesti liikkeelle ja lisätä tahtia pikkuhiljaa. Varomaton aloittelija saattaa rikkoa itsensä, jolloin rasitusvammat saattavat laittaa liikunnan hyllylle pidemmäksi aikaa ja uudestaan aloittaminen on taas kaksin verroin hankalampaa.

    Paras neuvo on siis aloittaa varoen, mutta innostavalla otteella. Alkuinnostus saattaa lopahtaa nopeasti, mutta muista, että loppu elämän liikunta on sinun itsesi parhaaksi.

    Vastaa