• You are currently viewing Onko lapseni onnellinen? -8 merkkiä joista tiedät
    Kuva: Nathan Dumlao

    Onko lapseni onnellinen? -8 merkkiä joista tiedät

    Vanhemmat saattavat miettiä -onko lapseni onnellinen? Huoli voi olla läsnä, mutta onneksi on olemassa joitain merkkejä joista voit lukea lapsesi onnellisuutta.

    Lue myös: Te kerroitte; 100 kauneinta pojan nimeä.

    Mistä tietää onko lapsi onnellinen?

    SerPadres sivusto listasi tutkimusten perusteelta listan asioista joista voi arvioida lapsensa olevan onnellinen.

    1. Lapsi hymyilee

    Ensimmäinen ja ehkä helpoin merkki tunnistaa lapsen onnellisuus on se, että lapsi hymyilee. Hän myös piirtää itsensä hymyilemään valokuviin. Jos lapsi on onneton, niin häneltä voi hävitä hymy. Jatkuvasti ärtynyt lapsi ei ole onnellinen.

    2. Avoin kiukuttelu

    Usko tai älä, niin avoin kiukuttelu on merkki siitä, että lapsen tunnekasvatus on kohdillaan ja lapsen onnellisuus on vahvistumassa. Kaikki lapset ovat temperamentiltaan erilaisia, mutta lapsi joka näyttää myös kiukkunsa rohkeasti, on onnellinen.

    3. Lapsesta lähtee ääntä

    Jos lapsesi on meluisa, älä huolehdi – se voi olla merkki onnellisuudesta. Onnellinen lapsi saa tilaa olla lapsenomainen ja äänekäs.

    4. Lapsi osoittaa ja ottaa vastaan kiintymystä

    Onnellinen lapsi pystyy osoittamaan ja ottamaan vastaan kiintymystä vanhemmiltaan ja kavereiltaan. Lapset, jotka ovat vuorovaikutuksessa muiden lasten kanssa terveellä ja iloisella tavalla, ovat todennäköisesti onnellisia lapsia.

    5. Piirrustusten värit

    Seuraa lapsen tekemiä piirrustuksia. Käyttääkö hän värejä? Jos lapsi käyttää usein tylsiä ja surullisia värejä (tummanruskeat, harmaat mustat,…), hänen sisällään saattaa olla jotain, mikä häntä huolestuttaa.

    6. Lapsi pääsee yli kielteisistä tapahtumista

    Kun lapsi on onnellinen, hän pääsee yli kielteisistä tapahtumista. Jos lapsi jää jumiin ikäviin tunteisiin, voi se tarkoittaa, että hänellä on jotain tukahdutettuja kielteisiä tunteita.

    7. Lapsi kyseenalaistaa asioita

    Jos lapsesi kysyy jatkuvasti mitä sinä teet ja jopa kyseenalaistaa kaiken mitä hänelle sanot, niin älä menetä hermojasi. Se on merkki siitä, että hän on onnellinen ja tuntee turvaa.

    8. Lapsi hakee sinulta huomiota

    Kun lapsesi oppii uuden taidon tai piirtää hienon piirrustuksen, hän ei meinaa pysyä nahoissaan ja haluaa aina näyttää sen sinulle. Hän on ylpeä tekemisistään ja haluaa sinunkin olevan ylpeä siitä mitä on tehnyt. Jos lapsi kuitenkin hakee jatkuvasti huomiotasi negatiivisella käytöksellä, on hyvä miettiä syytä lapsen käytökselle.

    -Poikien Äidit toimitus-

    Vastaa