Tämä helppo piparitaikina onnistuu harvoin leipoviltakin – testaa ja ihastu.
HELPPO PIPARITAIKINA
AINEKSET:
2 rkl piparkakkumaustetta
NÄIN VALMISTAT:
Aloita sulattamalla rasva kattilassa. Sekoita sitten joukkoon siirappi ja muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa yön yli.
Lue myös: Fudgen perusohje
Ota taikina jääkaapista huoneenlämpöön pari tuntia ennen kuin olet aloittamassa leipomista. Jaa sitten taikina neljään osaan, pyörittele vielä palloiksi ennen kaulimista. Jos taikina murenee, pyörittele sitä uusiksi kunnes se pehmenee ja kiinteytyy. Kauli taikinapallot jauhotetulla pöydällä levyiksi. Painele taikina muotilla piparkakuiksi. Siirrä piparit leivinpaperille pellille.
Paista piparit 200 asteisessa uunissa pellillinen kerrallaan. Uunista riippuen 6–8 minuuttia. Vahdi jotta et vahingossa polta niitä.
reseptin alkuperäinen lähde: Yhteishyvä
– Poikien äidit toimitus –