Mansikkakakku onnistuu vaikka mökkikeittiössä ja tuoreet mansikat kruunavat maun.
AINEKSET:
-
- 150 g voita tai leivontamargariinia
- 3 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 prk (200 g) turkkilaista jogurttia
- 200g tuoreita mansikoita
PINNALLE:
-
- 1 tlk (2 dl) vispikermaa
- 1 rs (180 g) vanilja tuorejuustoa
- 1-2 rkl sokeria
- 250 g tuoreita mansikoita
LEIVO HERKULLINEN MANSIKKAKAKKU JUHLIIN TAI MÖKKIJUHANNUKSEEN. VALMISTUS:
- Voitele irtopohjavuoan reunat (Ø 24 cm) ja vuoraa pohja leivinpaperilla.
- Sulata rasva mikrossa tai kattilassa. Sekoita kananmunat kierrevatkaimella jäähtyneen rasvan joukkoon.
- Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita jogurtti taikinaan.
- Paloittele mansikat melko pieniksi paloiksi ja kääntele varovasti taikinan joukkoon.
- Levitä taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa hieman keskitasoa alempana 35-40 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä hieman ennen vuoan irrottamista.
- Vaahdota kerma ja sekoita tuorejuusto ja sokeri joukkoon. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle. Koristele kakku mansikoilla. Nauti mansikkakakku sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljajäätelön kera.
Lue myös: Helppo äitienpäiväkakku
– Poikien äidit toimitus –
Reseptistä puuttuu tuorejuuston määrä ja laatu. ?
Hei, kiitos viestistä. Mikä lie näppäilyvirhe sattunut. Nyt tilanne korjattu. Herkullisia hetkiä juhannusviikkoon! -Sarianna