You are currently viewing Helppo peltileipä – resepti
Kuva: Anton Porsche

Helppo peltileipä – resepti

Maistuisiko tuore leipä, muttet jaksa alkaa pyöritellä sämpylöitä? Helppo peltileipä tehdään suoraan uunipellille. Nappaa resepti talteen ja testaa sopivan tilanteen tullen.

PELTILEIPÄ – AINEKSET:

5 dl maitoa (voit halutessasi korvata maidon itselle mieluisalla vaihtoehdolla, esimerkiksi kauramaidolla)
½ pkt (à 50 g) hiivaa
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
5 dl kaurahiutaleita
6 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl juoksevaa leivontarasvaa (esimerkiksi Oivariini)

Tiesitkö tämän kaurasta? Kaura on monipuolinen raaka-aine ja sopii erinomaisesti leivontaan ja erilaisiin juomiin. Kauran proteiini imeytyy hyvin ja se onkin ravitsemuksellisesti laadukasta. Kaurassa on paljon kuitua, jossa on terveydelle hyödyllistä beetaglukaania. Kaurasta saa lisäksi hyvinvoinnille tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita, kuten B-vitamiineja, rautaa, magnesiumia ja sinkkiä.

PINNALLE:

3 rkl juoksevaa leivontarasvaa
1 rkl siirappia
1 ½ rkl seesaminsiemeniä

LEIVONTAOHJE:

Lämmitä maito haaleaksi / kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, sekoita tasaiseksi.
Lisää siirappi, suola ja kaurahiutaleet. Sekoita. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan. Lisää lopuksi rasva.
Anna kohota liinan alla lämpimässä ½ h.
Vaivaa taikina kulhossa. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille. Painele tai kauli taikina 1 – 1 ½ cm:n paksuiseksi levyksi. Kohota liinan alla ½ h.
Tee taikinapyörällä taikinaan annospalaviillot. (Ennen paistoa tehtyjen viiltojen avulla on peltileivästä kätevä taitella annospaloja.)
Sekoita rasva ja siirappi pienessä kulhossa. Sivele sillä taikinan pinta. Ripottele pinnalle seesaminsiemenet. Mikäli et halua pinnalle siemeniä, jätä ne pois.
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 18 – 20 minuuttia.

Taita peltileipä paloiksi ja tarjoile lemppari täytteiden kera.

Lue myös: Helppo ja nopea herkku viikonlopun ruokapöytään

– Poikien äidit toimitus –

Vastaa