Miksi on kiva, että lapset käyvät rippikoulun?

Suurin osa lapsista kuuluu kirkkoon. Kirkkoon kuuluvat lapset voivat käydä myös rippikoulun. Miksi on kiva, että lapset käyvät rippikoulun?

rippikoulu

Kun lapset käyvät rippikoulun

1. Rippileiri ja rippijuhla on osa isoksi kasvamista

Meillä Suomessa ei ole oikein mitään sellaista isoksi kasvamisen juhlaa kuin monessa muussa maassa on. 15-16 vuotiaat nuoret ovat juuri siinä iässä kun lapsesta tulee iso ja muualla maailmassa tätä osataan juhlia. Rippikoulu korvaa hyvin tämän kotimaassamme. Vaihtoehtoisesti saman asian ajaa Promotheus-leiri.

2. Suurin osa käy rippikoulun

Miksi ei sitten joku muu aikuistumisleiri? Rippikoulun käy edelleen suurin osa ihmisistä Suomessa. Kirkkoon kuuluvista 15-vuotiaista nuorista rippikoulun käy 88 % ja kaikista 15-vuotiaista nuorista 74 %. Eli suurin osa kavereistakin menee rippileirille.

 3. Tutustuu erilaisiin ihmisiin

Koska rippikoulun käy niin moni, niin se on tosi hyvä paikka tutustua todella erilaisiin ihmisiin, niihin jotka ovat uskossa ja niihin jotka eivät ole. Vastaavat leirit eivät ehkä tarjoa niin suurta kattausta erilaisista ihmisistä.

4. Ulkoa opetteleminen

Niin paljon kun erilaisten käskyjen ja rukousten opettelu saattaakin ärsyttää, niistä on lopulta hyötyäkin. Oppii harjoittelemaan ulkoa pitkiä tekstejä ja siitä taidosta  voi olla hyötyä myöhemmin elämässä esimerkiksi työpaikoilla.

5. Juhlat sukulaisille ja ystäville

Kaiken kruunaa kivat kesäjuhlat ystäville ja sukulaisille. On ihanaa kerääntyä koko suvun voimin juhlimaan isoksi kasvanutta nuorta. Moni sukulaisista näkee nuorta rippijuhlassa pitkästä pitkästä aikaa. Nuoren kasvua isoksi on hämmentävää ihmetellä yhdessä suvun ja ystävien kanssa.

Miten teillä on tehty? Onko lapset käyneet rippikoulun? Miksi ei tai miksi kyllä? 

-Poikien Äidit toimitus-

Kommentit

  1. Outi

    Muutama ihan asiatarkennus tekstiin. Onko olemassa jotain muita aikuistumisleirejä kuin rippikoulu ja Protu-leiri? Itse en tiedä olevan ja sen takia on sitä turha nostaa omana kohtanaan esille. Protu-leiri on nimenomaan aikuistumisleiri. Vaikka kaverit menevät rippileirille, saa protun kautta uusia kavereita. Ja paljon on niitä, jotka käy molemmat leirit. Ne eivät ole toisiaan poissulkevia.
    Juhlat voi järjestää aina. Aikuistumista tai isoksi kasvamista voi juhlia ihan ilman mitään leiriäkin. Monet Protu-leirin käyneet viettävät kotona sukulaisille ja ystäville vastaavaa juhlaa kuin ripille päässeetkin.

    1. Jonna

      En tiedä minäkään onko, mutta koska en tiedä niin en uskaltanut jättää sitä poiskaan. Jostain aikuistumisleireistä oli netissä juttua, mitkä eivät olleet protu-leirejä, joten olettaisin sellaisia jossain siis olevan? Viisaammat voivat vastata.
      Tottakai voi juhlia ilman leirejä, jokainenhan voi ihan mitä haluaa. Juhlia vaikka joka vuosi. Mutta tämä teksti olikin kirjoitus MEIDÄN näkemyksistä ja siitä miten ME ajattelemme. 🙂

  2. Pauliina

    Meillä aivan samanlainen tilanne. Me vanhemmat erottiin kirkosta muutama vuosi sitten. Taloudellinen syy ja eipä tosiaan kirkon palveluitaan ole tullut juurikaan käytettyä. Ja emme ole edes kovin uskonnollisia. Ajattelin asiaa jopa niin pitkälle, että kuollessani en halua hautapaikkaa josta pitää maksaa ja hoitaa. Ehkä tuhkahautaus mereen? Elämä voi kuljettaa perhettäni kaupungista toiseen. Muistamiseen ei mielestäni hautaa tarvitse. Poikani on kohta 14v, hän saa itse päättää meneekö rippikouluun ja päättää mihin uskoo.

  3. Eri mieltä

    Kirjoitit ” En siis koe, että kirkkoon kuulumattomuus tarjoaisi lapselle yhtään sen isompaa valinnanvapautta kuin kirkkoon kuuluminenkaan”
    Tottakai kirkkoon kuulumattomuus tuo lapselle enemmän valinnanvapautta. Vain kirkkoon kuulumaton voi valita ET:n ja uskonnon välillä.
    Itse olen sitä mieltä, että vanhemmalla ei ole oikeutta valita uskontoa lapsen puolesta. Kun lapsi kastetaan kirkkoon on lapsella velvollisuus opiskella uskontoa 11 vuotta elämässään.
    ET sen sijaan käsittelee kaikkia uskontoja ja elämän perusarvoja ym.

    1. Jonna

      Kirjoitin: KOEN. Se on minun kokemukseni. 🙂
      Meillä lapsella on vapaus valita ja se kuuluuko vaiko eikö kuulu on aina yhden muutoksen takana. Eli jos lapsi haluaa erota kirkosta se onnistuu, yhtälailla kuin olisi onnistunut siihen liittyminen. Ja sama opiskelun kanssa. Meidän kohdalla vapaus on siis sama.

Vastaa