You are currently viewing Joulupöydän saaristolaisleipä
Kuva: Alicja Gancarz

Joulupöydän saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä on maultaan vahva ja maistuu erinomaiselta kalaruokien kanssa. Tämä leipä on myös kiva ja varmasti kaikille maistuva lahjaidea, sillä leipä säilyy pitkään. Monesti tämä leipä leivotaan piimään, mutta tässä vähän erilainen resepti, jossa leipä leivotaan appelsiinimehuun.

SAARISTOLAISLEIPÄ

Valmistusohje:
3 kpl leipiä

1 l appelsiinimehua
2 pkt (á 50 g) hiivaa
3 dl ruisjauhoja
3 dl tuoppimaltaita
3 dl kauraleseitä
3 dl siirappia
1 rkl suolaa
11–12 dl hiivaleipäjauhoja

Voiteluun:
siirappia ja vettä

  1. Liuota hiiva lämpimään mehutilkkaan.
  2. Sekoita hiivaliemi ja kaikki muut aineet loppumehuun. Käytä isoa kulhoa, sillä taikina on melko löysää ja kuplii noustessaan.
  3. Kohota 1 ½ tuntia.
  4. Voitele kolme pitkää 1 ½ litran vuokaa ja jaa taikina vuokiin.
  5. Paista 1½ tuntia uunissa 175°C:ssa.
  6. Jos haluat, voitele leivät siirappi-vesiseoksella, kun ne ovat paistuneet noin tunnin.

Reseptin lähde: Martat

Lue myös: Anna lahjaksi itse tehtyä – fudgen perusohje

– Poikien äidit toimitus –

Vastaa