• You are currently viewing Mitä pukea vauvalle kuumana kesäpäivänä?
    Kuva: Mike Cox

    Mitä pukea vauvalle kuumana kesäpäivänä?

    Kuumana kesäpäivänä voi olla haastava löytää sopivaa vaatetta itselleen. Päänvaivaa voi myös aiheuttaa mitä pukea vauvalle. Jokainen vauva on erilainen, joten varmasti vain kokeilemalla löytyy se omalle vauvalle toimivin asu kesähelteisiin.

    HUOMIOI KUITENKIN NÄMÄ, KUN MIETIT MITÄ PUKEA VAUVALLE KUUMANA KESÄPÄIVÄNÄ

    Pue vauvalle vaaleita ja kevyitä vaatteita – esimerkiksi pellavaa. Ohuet ja löysät pellavavaatteet mahdollistavat ilman kiertämisen ihon ja vaatteen välissä ja auttavat myös siirtämään kosteutta pois vauvan iholta. Pellavavaatteita löytyy nykypäivänä hyvin jo koko perheelle.

    Lue myös: Tee se itse saippuakuplat

    Pysyttele vauvan kanssa varjossa – meille aikuisillekin tekee hyvää välillä siirtyä paahtavalta auringolta varjoon. Mikäli viihdytte perheen kanssa esimerkiksi uimarannalla, kannattaa mukaan pakata myös jonkinlainen aurinkovarjo tms jotta vauva voi ainakin välillä oleilla varjossa paahtavalta auringolta.

    Muista hattu – kesällä parhaimmat valinnat ovat lippikset ja erilaiset ohuet hellehatut. Pipot on syytä unohtaa!

    UV-uikkarit – markkinoilla on nykyään paljon uv-uikkareita, jotka suojaavat vauvan herkkää ihoa auringon voimakkailta säteiltä.

    Vauvojen ja pikkulasten ihoa ei saa altistaa voimakkaalle auringonvalolle.

    Jos joudut olemaan vauvan kanssa ulkona klo 10 ja 16 välillä, pysyttele varjossa.

    Suojaa vauvaa luonnollisin keinoin vaunuilla, rattaiden kuomulla ja päivävarjolla sekä sopivalla vaatetuksella ja silmiä aurinkolaseilla.

    Vauvoille ei pidä käyttää aurinkovoiteita. Jos voidetta on olosuhteen vuoksi pakko käyttää, valitse lapsille tarkoitettu tuote.

    Kuumalla säällä vauvaa voi uhata lämpöhalvaus. Anna riittävästi juotavaa, huolehdi, ettei lämpötila vaunuissa tai autossa nouse liian korkeaksi.
    lähde: terveyskirjasto

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa