• You are currently viewing Kärähtikö iho auringossa – näin hoidat palannutta ihoa
    Kuva : freestocks

    Kärähtikö iho auringossa – näin hoidat palannutta ihoa

    Auringossa palaminen on terveysriski, se tuskin kenellekään enää nykypäivänä tulee yllätyksenä, mutta me kaikki myös tiedämme, että kyseisestä tiedosta huolimatta, iho saattaa vahingossa päästä palamaan.

    NÄIN HELPOTAT IHO-OIREITA AURINGOSSA PALAMISEN JÄLKEEN

    Ihon kärähtäminen ei ole leikin asia ja joskus iho saattaa palamisen jälkeen olla hyvinkin kipeä, sillä auringonpolttama on ultraviolettisäteilyn aiheuttama palovamma. Tukalaa oloa voi kuitenkin kokeilla lievittää muutamien kotikonstien avulla.

    1. Kokeile olisiko viileästä suihkusta apua. Toisinaan se saattaa lievittää tukalaa tunnetta iholla.

    2. Älä unohda kosteusvoidetta! Kosteusvoiteet ja niin kutsutut After Sun -voiteet sisältävät ihoa hoitavia ja rauhoittavia ainesosia. Pahasti ärsyyntyneisiin kohtiin voi myös kokeilla laittaa kortisonivoidetta.

    3. Ota tarvittaessa tulehduskipulääkettä. Aspiriini, ibuprofeiini ja parasetamoli lievittävät poltteen ja epämukavuuden tunnetta.

    Lue myös: Viisi erilaista karvanpoistomenetelmää – montako näistä olet jo testannut

    4. Muista juoda riittävästi vettä! Kun iho pääsee palamaan, se aiheuttaa nesteen poistumista iholta. Tämän vuoksi on tärkeää juoda paljon vettä, ettei iho pääse pahemmin kuivumaan ja olo muutenkaan heikentymään.

    5. Anna iholle aikaa parantua. Jos ihosi on päässyt palamaan niin pahasti, ettö siihen on noussut rakkuloita, on kyseessä jo toisen asteen palovamma. Rakkuloita ei kannata puhkaista, sillä ne suojaavat vaurioitunutta ihoa.

    6. Vältä aurinkoa! Suojaa palanut iho hyvin. Parhaiten se onnistuu tiheään kudotuilla vaatteilla.

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa