• You are currently viewing Mikä ällöttää eniten raskausaikana? -me kysyimme

    Mikä ällöttää eniten raskausaikana? -me kysyimme

    Raskausajasta puhutaan usein ihanana aikana, sitä se ei kuitenkaan ole kaikille sillä jopa 18% koki raskausajan kamalana ja 51% neutraalina aikana. Monia äitejä esimerkiksi ällötti raskausaikana tietyt asiat, me selvitimme mikä ällöttää äitejä eniten.

    Teimme kyselyn Poikien Äidit IG:ssä ja saimmekin tuttuun tapaamme useita tuhansia vastauksia. Kiitos niistä teille. Vastauksissa tulee huomioida, että suurin osa vastanneista on poikien äitejä, joten tulokset voivat suosia poikaraskauksia.

    Eniten raskausaika ällötti…

    Selvästi suurinta osaa oli ällöttänyt raskausaikana hajut. Hajut eivät olleet kaikilla samat, mutta tietyt hajut nousivat kärkeen kun vastaukset laskettiin yhteen.

    TOP 3 pahimmat hajut raskaana

    1. Kahvi

    2. Liha

    3. Rasva

    Kahvin haju saattoi ällöttää niitäkin jotka kuitenkin joivat kahvia läpi raskauden. Lihassa useimmiten mainittiin jauhelihan ja kanan hajut. Rasva saattoi olla ruuan tai ihmisen rasvaista hajua. Erikseen mainittiin useasti hikisukat ja hikikainalot. Vastauksissa oli paljon myös äitejä joita oli ällöttänyt raskausaikana aivan kaikki!

    Lue myös: Poikaraskaus ja tyttöraskaus -onko niissä eroja?

    Mikä taas houkutti raskausaikana?

    Oli tietysti mielenkiintoista kuulla myös se, että mikä äitejä houkutti raskausaikana. Mieltymykset olivat monipuolisia, mutta niistäkin löytyi selvä sävel.

    1. Raikkaat hedelmät, mehut ja jääpalat

    2. Suolakurkut

    3. Juusto

    Selvästi eniten raskausaikana on himoittu raikkaita asioista, kuten hedelmiä, mehuja ja jääpaloja. Perinteinen suolakurkku ylti kakkoseksi. Yllättävä kolmonen oli juusto, se löytyi houkutuksen aiheena usealla äidillä. Lisäksi mieltymykissä oli useasti mainittuina tulinen ruoka, lakritsi ja maito. Listasta löytyi erikoisempiakin mieltymyksiä, kuten hiekka, kumisaappaiden tuoksu ja maakellarin seinän nuoleminen.

     

    Vastaa