• You are currently viewing Sujahda sujuvasti arkeen – näillä vinkeillä onnistut
    Kuva Tyson

    Sujahda sujuvasti arkeen – näillä vinkeillä onnistut

    Kuinka päästä taas loman jälkeen kiinni arkeen tai alkaako perheessänne jopa täysin uudenlainen arki? Joku lapsista aloittaa päivähoidossa, taloudessanne on tuleva ekaluokkalainen tai sinulla itselläsikin on edessä uusi työ tai opinnot.

    SUJUVASTI ARKEEN

    Ihan ensimmäinen vinkki, kuinka sitä omaa perhearkea voi ja kannattaa lähteä sujuvoittaamaan, niin mieti, mikä teidän perheessä on nyt se, johon huomio kannattaa kiinnittää ja energiat käyttää. Varsinkin jos edessä on paljon uutta, kannattaa arkea pyrkiä rauhoittamaan siitä ympäriltä.

    ENNAKOINTI, ENNAKOINTI JA VIELÄ KERRAN ENNAKOINTI

    Aamurutiinit – mikä aamuissanne toimii ja mikä ei? Tulevan aamun kaaosta voi pyrkiä minimoimaan laittamalla illalla jo esimerkiksi lasten vaatteet esille valmiiksi, pakata reput ja tehdä eväät valmiiksi jääkappiin.

    Viikonloppuna kannattaa esimerkiksi puolison kanssa katsoa yhdessä seuraavan viikon kalenteria ja suunnitella viikon ruokailut ja ruokaostokset. Jos esimerkiksi jonain iltana on lapsilla harrastuksia tai jollain muulla perheenjäsenellä jotain muuta menoa, on hyvä miettiä ruokailut niiden mukaan ja kuka kuskaa, jos matka harrastukseen on pitkä tai lapsi on vielä niin pieni, ettei kulje sinne omatoimisesti.

    Lue myös: Näin sujuvoitat lapsen päivähoidon aloitusta

    Perheen yhteiset “pelisäännöt” – tehdäänkö läksyt heti koulun jälkeen vai illalla yhdessä vanhempien kanssa? Kotiintuloajat. Ruutuajat? Kuka siivoaa? Onko käytössä viikkoraha? Kun jokainen perheenjäsen tietää, mitä heiltä odotetaan, syntyy selkeyttä ja turvaa. Varsinkin jos lapset ovat kouluikäisiä tai lähestyvät jo sitä ikää, voi heidän kanssa pitää pienimuotoisen perhepalaverin, jossa näitä asioita mietitään yhdessä. Näin lapsi kokee, että häntä kuunnellaan ja hänenkin mielipiteellä on merkitystä.

    – Poikien äidit toimitus –

     

    Vastaa