Perinteiset, perunasta valmistetut rankalaiset maistuvat lapsille, mutta mikäli haluat lisätä perheen juuresten käyttöä, kokeile tätä reseptiä. Nämä rapeat juuresranskikset maistuvat myös lapsille.
RAPEAT JUURESRANSKIKSET
AINEKSET:
4 annosta
450 g lanttua
300 g palsternakkaa
250 g porkkanaa
1-2 rkl öljyä
2 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
1 tl valkosipulijauhetta
1/2 tkl suolaa
ripaus mustapippuria
Sriracha-jogurttidippi
150 g kreikkalaista jogurttia
1 tl srirachakastiketta
VALMISTUS:
Kuori ekana juurekset ja leikka ohuiksi, pitkiksi tikuiksi.
Laita valmiiksi leikatut juurestikut isoon kulhoon ja pyörittele ne öljyssä. Sekoita maissitärkkelys, valkosipulijauhe, suola ja mustapippuri pienessä kulhossa. Kääntele seos juurestikkujen joukkoon. Levitä juurekset pellille leivinpaperin päälle.
Paista ransiksia 225 asteessa 30–40 minuuttia. Kääntele kypsennyksen loppupuolella ja nosta lopuksi uunin ylätasolle, jotta ranskalaiset saavat hieman väriä.
Sekoita vielä kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoile yhdessä juuresranskalaisten kanssa.
Reseptin lähde: K-ruoka
– Poikien äidit toimitus –