You are currently viewing Näin valmistat rapeat juuresranskikset
Kuva Clark Douglas

Näin valmistat rapeat juuresranskikset

Perinteiset, perunasta valmistetut rankalaiset maistuvat lapsille, mutta mikäli haluat lisätä perheen juuresten käyttöä, kokeile tätä reseptiä. Nämä rapeat juuresranskikset maistuvat myös lapsille.

RAPEAT JUURESRANSKIKSET

AINEKSET:
4 annosta

450 g lanttua
300 g palsternakkaa
250 g porkkanaa
1-2 rkl öljyä
2 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
1 tl valkosipulijauhetta
1/2 tkl suolaa
ripaus mustapippuria

Sriracha-jogurttidippi
150 g kreikkalaista jogurttia
1 tl srirachakastiketta

VALMISTUS:

Kuori ekana juurekset ja leikka ohuiksi, pitkiksi tikuiksi.

Laita valmiiksi leikatut juurestikut isoon kulhoon ja pyörittele ne öljyssä. Sekoita maissitärkkelys, valkosipulijauhe, suola ja mustapippuri pienessä kulhossa. Kääntele seos juurestikkujen joukkoon. Levitä juurekset pellille leivinpaperin päälle.

Lue myös: Teetkö jo kaikki nämä säästääksesi ruokakuluissa

Paista ransiksia 225 asteessa 30–40 minuuttia. Kääntele kypsennyksen loppupuolella ja nosta lopuksi uunin ylätasolle, jotta ranskalaiset saavat hieman väriä.

Sekoita vielä kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoile yhdessä juuresranskalaisten kanssa.

Reseptin lähde: K-ruoka

– Poikien äidit toimitus –

Vastaa