• You are currently viewing Jos lastasi ahdistaa niin katso peiliin
    kuvituskuva Caleb Woods

    Jos lastasi ahdistaa niin katso peiliin

    En enää pysty olemaan tästä hiljaa. Tuttavapiirissäni on aivan liikaa ahdistuneita lapsia ja huomaan, että heidän perheitään yhdistää tietyt asiat. Jos lastasi ahdistaa niin katso peiliin.

    En halua kertoa liikaa yksityiskohtia koska en halua tuttavaperheideni tulevan tunnistetuksi. Haluan myös muistuttaa, että kirjoitan tässä vain ja ainoastaan lasten ahdistuksesta.

    Esimerkkejä perheistä joissa ahdistuneita lapsia

    Esimerkki yksi, perheessä on äiti, isä ja kolme lasta. Lapset ovat jokainen ahdistuneita. Huomaan, että heille on puhuttu aivan liian aikaisin aikuisten jutuista. Lapset pelkäävät aivan kaikkea, maailmanloppua, ilmastonmuutosta, sotaa, miehiä, aikuisia, poliiseja ja listaa voisi jatkaa loputtomiin.

    Esimerkki kaksi perheessä on yksinhuoltaja äiti, jolla on kaksi lasta. Rahasta on tiukkaa, mutta lapset joutuvat kantamaan siitä huolta. Lapsille on opetettu pienestä asti sellainen uhriutuva tyyli suhtautua asioihin. Kaikki on yhteikunnan vika ja heitä syrjitään. He eivät voi vaikuttaa mitenkään siihen saavatko joskus hyvän työn ja kiitettävästi rahaa vaan heidän kohtalonsa on jo sinetöity. Ihmekös että ahdistaa.

    Esimerkki kolme. Perhe jossa äiti, isä ja kaksi lasta. Molemmilla lapsilla kuulemma ADHD, minä huomaan, että lapsilla ei ole myöskään mitään rajoja. He saavat tehdä oikeastaan ihan mitä haluavat. Syödä sipsiä lounaaksi, pelata koko päivän tietokoneella ja soittaa suutaan vanhemmilleen. Heitä ahdistaa erityisesti koulu ja opettajat, koulusta on otettu sairaslomaa ahdistuksen vuoksi ja jääty kotiin pelaamaan.

    Esimerkkejä olisi lisääkin.

    Lue myös: Olin raskaana tietämättäni ja jouduin suoraan synnyttämään

    Näitä perheitä yhdistää nämä asiat

    • Se mikä näitä kaikkia perheitä yhdistää on ajattelumaailma missä kaikki on muiden syytä. Kaikki rahahuolet, opiskeluongelmat, maailman tapahtumat ja aivan kaikki on muiden syytä. En sano, että kaikissa perheissä vanhemmat olisivat välttämättä samanlaisia keskenään, mutta kaikissa näissä perheissä on annettu lasten valita sellainen uhriutuva elämänasenne.
    • Jokaisessa näissä perheessä on aivan liian aikaisin annettu lasten ottaa osaa liian isoihin päätöksiin ja murheisiin. Sellaisiin mitkä eivät kuuluisi lapsille.
    • Jokaisessa näissä perheissä ruutuajat ovat rajattomat ja lapset näkevät kaikenlaista provokatiivista materiaalia internetistä.
    • Kaikissa näissä perheissä on opetettu sana ahdistus lapselle, heti kun lapsella on ollut tavallista harmistusta jostain.

    Jos lastasi ahdistaa niin katso peiliin. Kaikki tunteet eivät ole ahdistusta ja joistain asioista on hyvä ottaa itse vastuuta.

    -Anonyymi kirjoittaja-

    Jos haluat, että julkaisemme ajatuksiasi nimettömänä voit lähettää meille kirjoituksesi tämän sivun alalaidasta.

    Kommentit

    1. Ahdistuneen adhd-lapsen äiti

      Nyt on kyllä sellasta puppua, ettei oo tosikaan! Suututtaa nää, jotka muka osaa ja tietää paremmin. Oikeesti eivät tiedä mitään, luulevat vaan olevansa parempia vanhempia ja kasvattajia.

    Vastaa