Eikö kaikki puuro mennyt aamupalalla? Sen sijaan, että heität ne kompostiin, voit leipoa niistä vaikkapa sämpylöitä tai paistaa vohveleita. Käyttämällä ylijääneen puuron hyödyksi, vähennät samalla ruokahävikin määrää.
KATTILAN POHJALLE JÄÄNYT YLIJÄÄMÄ PUURO HYÖTYKÄYTTÖÖN
2 dl kaurapuuro jämistä puurovohvelit
tarvitset lisäksi:
3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 rkl hasselpähkinärouhetta
1/4 tl kardemummaa
1/2 – 1 tl sokeria
1 muna
1 dl maitoa
1 rkl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
VALMISTUSOHJE:
- Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola, pähkinärouhe, kardemumma ja sokeri kulhossa.
- Sekoita sen jälkeen muna, maito, rasva ja kylmä kaurapuuro, joiden sekaan vatkaat jauhoseoksen.
- Jätä taikin hetkeksi turpoamaan
- Kuumenna sillä aikaa vohvelirauta. Sivele vohveliraudalle rasvaa ennen vohvelin paistamista. Kaada kauhallinen taikinaa kuumalle raudalle ja paista vohveleista kullanruskeita.
Tarjoile vohvelit esimerkiksi mansikkahillon ja kermavaahdon kera.
reseptin alkuperäinen lähde: elovena
Lue myös: Tuorepuuro – tuo kiireisen aamun pelastus
– Poikien äidit toimitus –