• You are currently viewing Tutkimus: Persoonallisuus vaikuttaa terveyteemme
    Kuva: Brooke Cagle

    Tutkimus: Persoonallisuus vaikuttaa terveyteemme

    Mahtavia uutisia, me voimme itse vaikuttaa valinnoillamme siihen mitkä persoonallisuusgeenit elimistössämme aktivoituvat ja se puolestaan vaikuttaa suoraan henkiseen ja fyysiseen terveyteemme.

    Uusi tutkimus osoittaa, että  meillä on yli 4 300 geeniä, jotka yhdistyivät persoonallisuuteemme. Mullistavin uusi löytö tutkimusessa on se, että persoonallisuus säätelee geenien toimintaa.

    Lue myös: Mitä tapahtuu jos ei nuku riittävästi?

    Omat elintavat vaikuttavat terveyteemme

    Tutkimus osoittaa, että omat elintavat vaikuttavat siihen, mitkä persoonallisuusgeenit toimivat. Samalla todettiin, että persoonallisuus vaikuttaa terveyteemme.

    Pitää myös hyväksyä se, että biologia määrittää jonkin verran sitä mitä valintoja voimme tehdä.

    Persoonallisuus ei ole vain tahdosta kiinni.  Jos tekee jatkuvasti itselleen vääränlaisia ratkaisuja, ihminen voi aiheuttaa itselleen kroonisen stressin sekä lisätä huonovointisuutta tätä kautta, kertoo Ylen haastattelussa professori Liisa Keltikangas-Järvinen.

    Miten valita oikeat toimintatavat?

    Yksi iso valinta kohti tervettä elämää on se, että tekee niitä asioista joista tulee hyvä mieli. (lain puitteissa). Ja tekee vähemmän niitä asioita jotka kuormittavat.

    Tutkimuksissa saatiin selville, että paras terveydentila on ihmisillä joilla on seuraavat ominaisuudet:

    1. Ihmiset, jotka tuntevat itsensä hyvin. Tällaiset ihmiset osaavat tehdä omalle luonteelleen sopivia ratkaisuja, eivätkä toteuta muualta tulevia tavoitetta.
    2. Ihmiset joilla on itsekontrollia.
    3. Ihmiset jotka osaavat käyttää luovuutta edukseen.

    Lähteet: Yle, Pubmed

    -Poikien Äidit toimitus-

    Vastaa