• You are currently viewing Taltuta syysflunssa näillä vinkeillä
    Photo by Kelly Sikkema

    Taltuta syysflunssa näillä vinkeillä

    Syysflunssa, tuo ei niin ihana lapsiperheen kutsumaton vieras. Syysflunssa on yleinen hengitystieinfektio, joka yleistyy kylmien ilmojen alkaessa. Oireita voivat olla esimerkiksi nenän tukkoisuus, kurkkukipu, yskä, aivastelu ja lievä kuumeilu.

    TALTUTA SYYSFLUNSSA NÄILLÄ VINKEILLÄ

    Flunssan kestoon ei aina toki pysty itse vaikuttamaan, mutta ei näistä vinkeistä haittaakaan ole.

    Pyri reagoimaan alkaviin oireisiin mahdollisimman hyvissä ajoin. Mitä aikaisemmin havaitset oireet ja hidastat tahtia, sitä paremmin pystyt reagoimaan ja tukemaan omaa immuunijärjestelmääsi niin, että syysflunssa iskee lievemmin. Ensi oireet voivat olla esimerkisksi vilunväristykset, kurkkukipu tai päänsärky.

    Lepää aina kun vain suinkin pystyt. Huolehdi ainakin riittävästä unensaannista ja skippaa salitreenit ja muut aktiiviurheilut.  Keho tarvitsee aikaa ja energiaa taistellakseen virusta vastaan. Lue myös: Pitkään jatkunut väsymys – miten toimia

    Kehon nesteyttäminen on tärkeää. Juo reilusti vettä ja suosi luonnollisia täysmehuja. Voit keittää valmista pussiteetä tai valmistaa teetä itse esimerkiksi inkivääristä, vedestä ja hunajasta. Lämpimät keitot toimivat myös hyvänä energianlähteenä jos ruoka ei oikein tahdo maistua. Vältä kofeiinia ja alkoholia, sillä ne voivat kuivattaa elimistöä ja siten pahentaa oireita.

    Imeskele sinkkiä! Sinkkiasetaatti auttaa taistelemaan syysflunssaa vastaan ja voi lyhentää oireiden kestoa. Tärkeintä sinkin valinnassa on etsiä sinkkiasetaattia sisältävä, imeskeltävä sinkkitabletti. Sinkki muodostaa suojaavan kalvon suun ja nielun alueelle, kun imeskelytablettia imeskellään. Näin sinkki pääsee vaikuttamaan nopeasti suussa ja nielussa vähentäen sen alueen oireita.

    Pyri välttämään stressiä ja lisäämään rauhoittumista. Ota aikaa rentoutumiselle, sillä stressi heikentää meidän immuunijärjestelmää. Yeah – lapsiperheessä ehkä helpommin sanottu kuin tehty, mutta älä unohda itseäsi.

    Virukset viihtyvät erityisesti kylmässä ja kuivassa ilmassa. Mikäli mahdollista, pyri pitämään kodin tai työhuoneen sisäilma sopivan kosteana. Ilmankostuttimet pitävät virukset loitolla paremmin ja auttavat myös kuivien limakalvojen aiheuttamaan oireiluun. Myös vanha kunnon höyryhengitys voi helpottaa kuivien limakalvojen oireita ja tukkoisuutta.

    Älä unohda käsienpesua!

    – Poikien äidit toimitus –

    Vastaa