• You are currently viewing Kypros, Ayia Napa -koko perheen unelmakohde
    Kypros

    Kypros, Ayia Napa -koko perheen unelmakohde

    Varma lämpö, lyhyt lento, puhdasta ja paljon tekemistä. Jos listaus kuulosti hyvältä, niin tämä kirjoitus on sinulle. Täydellinen lomakohde perheelle; Kypros, Ayia Napa.

    Poikien Äidit testaa erilaisia lomakohteita perheille, pariskunnille ja ystäville. Tällä kertaa vuorossa perheloma Kyproksella.

    Hyppää mukaan aurinkoiselle Kyprokselle.

    Mitä on Kypros?

    Jokaiselle jotain

    Jos perheessä on monen ikäistä lasta ja vanhemmatkin kaipaisivat lomalta jotain itselleen, niin saattaa olla haastavaa miettiä hyvää kohdetta.

    Kypros on vastaus tähän ongelmaan.

    Nissi Beach

    Pienet lapset

    Kyprokselta löydät pikkulapsille kirkkaat ja matalat rannat leikkiä vesileikkejä. Esimerkiksi Ayia Napa Nissi Beach on turvallinen ranta pikkulasten kanssa uida. Ranta on valittu useassa listauksessa maailman upeimpiin rantoihin sen vaalean hiekan ja turkoosin kirkkaan veden vuoksi.

    Ayia Napa on loistava paikka snorklailuun

    Isommat lapset

    Ayia Napa toimii hyvin perheille joissa on monen ikäistä lasta. Ayia Napan rannoista löytyy eri tyyppisiä vaihtoehtoja viettää rantapäivää.

    Keskustaa lähellä olevat Pantachou Beach sekä Glyki Nero Beach houkuttavat vesiurheilemaan ja nauttimaan välillä isoiksikin yltyvistä aalloista. Jälkimmäisestä pääsee snorklaamaan kätevästi upeille rantakallioille, joista voi rohkeimmat myös hyppiä veteen.

    Laitesukellus onnistuu myös. Ayia Navassa on mielenkiintoinen mereen rakennettu MUSANmuseo, mitä pääsee kurkkamaan myös introsukelluksella.

    Lue myös: Icon Of The Seas -risteilykokemus

    WaterWorld

    Vesipuisto WaterWorld sijaitsee lyhyen bussimatkan päässä  Ayia Napasta. Vesipuisto on todella siisti ja turvallinen. Sieltä löytyy mäkiä ja altaita moneen eri makuun.

    Parko Paliatso Luna Park huvipuisto on hauska paikka erityisesti iltaisin. Aluelle pääsee sisään ilmaiseksi ja siellä onkin omanlainen tunnelmansa viettää iltaa. Huvipuistosta löytyy Euroopan korkein Sling Shot.

    Parko Paliatso Luna Park

    Teinit ja aikuiset

    Teinien ja jo aikuiseksi kasvaneiden lasten kanssa iltaelämä saattaa jo kiinnostaa. Kyproksella on turvallista nuortenkin liikkua ja baareja löytyy monesta kokoluokasta ja tyylilajista. Yömyöhään kylillä viihtyville löytyy hurjasti erilaisia klubeja joissa voi viettää aikaa aamun pikkutunneille asti.

    aavekaupunki Varosha

    Ne perheen aikuiset, jotka nauttivat kulttuurista, voivat kierrellä katsomassa Ayia Napan luostaria ja patsaspuistoa tai siirtyä vaikka Protaraksen lähelle kurkkaamaan vuoren sisälle rakennettua upeaa kreikkalaiskatolilaista kirkkoa Agioi Sarantaa. Turkin puolelta pohjois Kyprokselta löytyy puolestaan surullinen ja tarkoin vartioitu aavekaupunki Varosha.

    Lue myös: All Inclusive lasten kanssa -hitti vai huti?

    Ruoka Ayia Napassa on monipuolista ja varsin hyvää. Kyproksen omat herkut halloumjuusto sekä erilaiset moussakat vievät kielen mennessään. Kohteesta löytyy kuitenkin ruokapaikkoja laidasta laitaan, jokaiselle jotain.

    Kyproksen Ayia Napa on totisesti, jokaiselle jotain.

    -Poikien Äidit toimitus-

     

    Vastaa